Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna tjänar för mycket

Annons

En av anledningarna till att jag hoppade av politiken var att det finns alldeles för många som ägnar sig åt politik för att förgylla sin egen tillvaro i stället för sina väljares. Man skulle ju kunna tro att borgerliga politiker är girigast men min uppfattning är att många sossar lever ett liv långt från dem de skall företräda. Göran Persson trodde till och med att sosseväljarna unnade honom hans herrgårdsbygge. Man kan också undra över vad som kvalificerat fd kommunalrådet Sven-Åke Thoresen (s), Hudiksvall, för hans uppdrag som ordförande för Regionförbundet Gävleborg? Han var högste ansvarige för att sossarna tappade makten i Hudiksvall. Förmodligen ett sätt för partikamraterna att låta Thoresen sitta kvar vid köttgrytorna?
Det är också märkligt att Lena Roos (m) Bollnäs väljs till andre vice ordförande. Var är moderaterna i Gävle? Moderaternas väljare undrar eftersom det finns fler moderata väljare i Gävle än i hela övriga Gävleborg! Vad säger Moderaternas partiförening i Gävle?
Men all heder åt de moderater som avstod från att delta i beslutet om de höjda arvodena i Regionförbundet eller som röstade nej!.
Tyvärr verkar många politiker ha svårt att förstå att det sticker i väljarnas ögon när de höjer sina arvoden betydligt mer än vad som löntagare och pensionärer kan räkna med. När jag har tagit upp frågan har svaren från politiker liknat hur bonusstinna bankdirektörer försvarar sig. Man förstår inte att det ”sänder ut negativa signaler”!
Kanske dags att föra in politikers arvoden i valrörelsen, men det blir det säkert inget gehör för det bland dem som skulle kunna ordna det – nämligen politikerna själva!
Vilket politiskt parti vågar i nästa valrörelse ta upp frågan om att politikerarvodena skall sänkas om de kommer till makten. Förmodligen skulle de bli mobbade av politikerkollegor på samma sätt som Sverigedemokraterna blivit.

Torbjörn Edlund
Fri debattör

Mer läsning

Annons