Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polkaknäck

/

Annons

Ingredienser
75 st
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 dl polkagrisar
4-5 droppar pepparmyntsolja
2 msk smör

Gör så här
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller kulprovet: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten. Krossa polkagrisarna, hälften i taget, i en mortel. Rör ner pepparmyntsolja, polkagrisar och smör i smeten. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl. Tips: Vill du hålla dig till vanlig knäck är det bara att byta ut polkagrisarna och oljan mot 1dl skållad och grovhackad sötmandel.

källa: Arla.se

Mer läsning

Annons