Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ponnyekipage får kvala om Elitloppsplatser under Gävletravets största tävlingsdag: "Nu får vi fokus på våra ungdomar"

Gävletravets största tävlingsdag är V75-omgången lördagen den 18 maj med H.K.H. Prins Daniels lopp.
Där tar vinnaren inte bara hem förstapriser på 500 000 kronor – utan kvalar även in till Elitloppet på Solvalla.
Årets nyhet är att även två ponnyekipage kommer att kvala till Elitloppet under den här travlördagen.

Annons

Förutom storloppet H.K.H. Prins Daniels lopp och andra på tävlingsprogrammet körs även ”Vägen till Elitloppet – Gävle Lilla Pris” för ponnyhästar kategori A och B.

I ett gemensamt samarbete med Solvalla kommer Gävletravet precis som i H.K.H. Prins Daniels lopp att köra loppen över distansen 1609 meter autostart med max tio startande. Vinnarna tar en plats i Lilla Elitloppet på Solvalla söndag 26 maj.

– Vi vill lyfta arrangemanget och hela arenaupplevelsen ytterligare med våra ungdomar i fokus. Svensk travsport behöver få in fler ungdomar i våra Travskolor och att låta dem få möjlighet att visa upp sig på våra största travdagar känns väldigt viktigt inför framtiden, det tror vi även att våra aktiva i stora travet har förståelse för”, säger Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson i ett pressmeddelande.

För att få till arrangemanget på bästa möjliga sätt där ungdomarna får vara i fokus inför den stora publiken kommer travdagen i Gävle att starta klockan 14.35 och ett av ponnyloppen - Gävle Lilla Pris för kategori B – att köras mellan lopp 4 och 5 innan V75-start.

Det här upplägget betyder också att Solvalla breddar nuvarande samarbete med både Gävle och Vermo ännu mer med de stora travdagarna.

– Det känns jättebra att vi kan ge ungdomarna större uppmärksamhet. Förutom loppen i Gävle kommer det även att köras uttagningslopp till Mini Elitloppet och Lilla Elitloppet även på Vermo i samband Finlandia Ajo”, säger Solvallas Sportchef Anders Malmrot i samma pressmeddelande.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel