Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pontus lockade till skratt på Gastas säsongsavslutning

Hela hösten har Gasta troget lockat tlll skratt varannan onsdag (och ibland helt galet på fredagarna) på Å-krogen och såhär på självaste Nobeldagen ordnade de säsongsavslutning.

Tjockt med folk, dubbla konferencierer eller mc:s som det heter på stå upp-språk, och Pontus Enhörning som headliner.

Han börjar bli gammal, Enhörning. Har fyllt 50 och krämporna börjar komma och inte riktigt begriper han varför man nödvändigtvis måste ha en kamera i mobilen, det var ju inte direkt så att man på 80-talet kände behov av att börja fota när man pratade i telefon. Lite sånt pratar han om, men lämnar ålderdomsspåret efter ett tag och börjar prata svenskhet och vikingar och då blir han roligare.

Men han blir faktiskt överglänst av kommande stjärnan David Druid som har synts i tv-programmet ”Extra extra”. Druid är lätt manisk på scenen men när han kommit igång och varvat upp sig i jämna varvtal och skojar om hur trist det måste vara att leva för evigt i vissa åldrar om man blir vampyr (i målbrottet till exempel, eller dan innan man börjar gå) och hur svårt det var att impa på omgivningen när alla tränade boxning och han själv truppgymnastik – då funkar de maniska upprepningarna finfint.

Annars är Cilla Domstad, inflyttad Gävlebo, helt galen och alldeles underbar att lyssna på. Likaså förgyller mc:n Hans Carstensens lista med fem saker som Gävle borde ha gjort för att bli kulturhuvudstad kvällen.

Just den där blandnigen, av lokalt och stockholmskt, av komiker som är gamla och vana och komiker som är nästan sprillans, gör Gasta till ett ställe som det är svårt att inte gilla.

Och de kommer tillbaka till våren säger de. Roligt, säger vi. Lisa Pehrsdotter