Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populärt aprilskämt om matsedeln i Tierp

Skämtet om den svenska skolmaten i Tierp uppmärksammades över hela landet. Branschtidningen Resumé hade den som nummer två på sin lista över dagens bästa skämt, medan Aftonbladet rankade den på fjärdeplats.

Arbetarbladet har fått sin egen speciella första april-skämtare i reportern Simon Ridell, som förra året knep första platsen på Resumés lista med skämtet om att Lars Beckman i själva verket var en mörkröd konstnär.

LÄS OCKSÅ: Lars Beckman: "Jag är ett konstprojekt"

– Känns ju förstås kul. Det är kul att kunna roa folk, det är kanske lite okonventionella första april-skämt, och det är svårt att luras nuförtiden, så det blir mest att försöka vara så rolig och träffsäker som möjligt, säger Simon Ridell.

Vad är det som har gjort att skämten har gått hem tror du?

– Med Beckman var det ju att han är en så speciell karaktär och den kanske mest extrema moderaten som finns, så att framställa honom som ett konstprojekt med hjärtat till vänster var förstås en svindlande tanke. Och nu var det väl att det var ett aktuellt ämne, artikeln om den internationella skolmatsveckan var otroligt läst. Det kändes givet att försöka följa upp på något sätt. Genom att vända på det så att det bara skulle vara svensk mat i stället gick det att peka ut det orimliga i de arga reaktionerna som var under den internationella matveckan.

Var det svårt att få människorna att ställa upp?

– Det var lite svårt att få med någon från Tierps kommun att vara med på det här, de kände väl att de fått nog av alla stormar. Men kökschefen kände att han inte fått säga sitt så han tog läget.

PREMIUM: Frossa i gamla aprilskämt från Arbetarbladet

Skämtet har fått mycket positiva reaktioner även på sociala medier. "Ironi när den är som bäst!" och "Så jäkla roligt ur fler än aprilskämtaspekten" är två av kommentarerna. En twittrare blev nog dock besviken när hen insåg vilken dag det var, efter att ha skrivit: "Wow! Vilken positiv tvärvändning" och syftat på Tierps kommun.

Även Arbetarbladets tidigare chefredaktör Kennet Lutti uppskattade skämtet: "Måste sägas: Simon Ridell skapade årets bästa aprilskämt. Bara i Arbetarbladet. Smart och politiskt. Ät gröt, alla SD:are!"

Simon Ridell är nöjd med resultatet.

– Det kanske bor en liten satiriker i mig.

LÄS OCKSÅ: Efter stormen mot internationella matveckan – nu ska Tierp bara servera svensk mat i skolorna