Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Posa" Serenius, 68, ska tävla i Mästarnas mästare

På onsdagen blev det klart vilka som ska tävla i nästa års upplaga av populära "Mästarnas mästare" i SVT. Bland deltagarna finns fotbollsspelaren Anders Svensson, tennisspelaren Jonas Björkman, simmaren Josefin Lillhage – och 68-årige isracing-stjärnan Per-Olof "Posa" Serenius.

Annons

LÄS MER: Posa i slutrakan mot pensionen - efter 45 år som brandman i Gävle

Som brukligt har SVT hittat en spännande mix till tittarsuccén "Mästarnas mästare" och som vanligt finns det en riktig överraskning i startfältet. 2017 års stora joker bland deltagarna är utan tvekan isracing-legendaren Per-Olof "Posa" Serenius med sina blygsamma 68 år, boende i Dalvik utanför Falun men länge både lokalprofil och brandman i Gävle.

Hur känns det?

– Jag tycker att det är en ära. Det ska bli jäkligt roligt. Efter att de ringde och frågade i mars var jag tvungen att ta mig en funderare men bestämde mig till slut för att tacka ja.

Sommaren 2015 gjorde han sina sista pass som brandman i Gävle innan han gick i pension – men någon särskilt nedtrappning verkar det inte bli när han nu ger sig in i en av tv-sveriges tuffaste tävlingar. I år tog Peter Forsberg hem "Mästarnas mästare". Inspelningen av nästa år program börjar i höst och sänds i vår, skriver Expressen.

– Det ska bli kul, jag har aldrig varit i Portugal eller med på någon liknande produktion. Jag har följt programmet rätt bra själv. Anders Eriksson (enduroförare) som kom trea förra året känner jag väl.

Någon coaching från kompisen har han inte hunnit fått.

– Jag ska slå honom en signal i dagarna och fråga lite. Han åkte ju ut på att han lekt i sandlådan för lite skrattar Posa och syftar på den klassiska grenen där deltagarna ska stapla stenar ovanpå varandra.

Hur ser du på dina chanser?

– Jag vet inte riktigt. De i min grupp är ju riktigt fysiskt starka. Jag har väl mest åkt motorcykel och inte varit i topptrim. Jag ska försöka hålla igång så mycket som möjligt de två månader som är kvar så får man göra så gott man kan.

Alla deltagare:

Anders Svensson, fotboll

Jonas Björkman, tennis

Kjell Isaksson, stavhopp

Therese Sjögran, fotboll

Helen Alfredsson, golf

Cissi Ferm, basket

Janni Larsson, Brazilian jiu-jutsu

Martin Lidberg, brottning

Josefin Lillhage, simning

Jon Olsson, freestyle

Maria Rooth, ishockey

Per-Olof Posa Serenius, isracing

Annons