Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för Arbetarbladets app – så får du hyperlokala nyheter snabbt till din mobil

Nu finns Arbetarbladets nya app för iPhone och Android. Den lokala journalistiken, med din närhet i fokus, har aldrig varit enklare att ta del av. Med push-funktionen får du senaste nytt om det som du verkligen bryr dig om.
– Jag är mycket glad att vi kan erbjuda den här appen till våra läsare. Den är efterfrågad och unik i sin utformning, säger Daniel Nordström, Arbetarbladets chefredaktör och ansvarige utgivare.

Här kan du ladda ner appen till Iphone

Här kan du ladda ner appen till Android

Allt fler väljer att ta del av Arbetarbladets journalistik digitalt via arbetarbladet.se. Men användarna har också under lång tid efterfrågat en nyhetsapp för att snabbt och enkelt kunna ta del av Arbetarbladets material via mobil eller surfplatta. Nu är den här. Efter att Arbetarbladets nyhetsapp testkörts en tid i en mindre grupp finns den nu ute på marknaden. Funktioner har utvärderats och vässats för att den ska bli så användarvänlig som möjligt.

LÄS MER: Så gör du för att få pushnotiser till din telefon

Appen erbjuder förutom massvis med lokaljournalistik även möjligheten att användaren via pushnotiser uppmärksammas på senaste nytt. Det unika är att användaren av appen kan ställa in vilket område man är intresserad av genom att markera på en karta och sedan få pushar, alltså meddelanden direkt till din telefon, som handlar om just det området.

– Om man bara är intresserad av nyheter från någon av de mindre orterna i vårt område, till exempel Järbo eller Norrsundet, så kan man nu få pushnotiser bara från dessa orter. Man kan själv ta kontroll över sitt eget nyhetsflöde, säger Arbetarbladets nyhetschef Evelina Davidsson, när hon tar ett exempel på hur appen kan användas.

LÄS MER: Daniel Nordström: Äntligen kommer den – vår nyhetsapp

App-användaren kan alltså välja att få pushar med nyheter om exempelvis ett specifikt område eller ett visst ämne. Då erbjuds man allt i nyhetsväg utifrån sin push-inställning.– På så sätt är nyhetsappen unik i sitt slag. Det är också viktigt att den är lättnavigerad, både för att användarna ska få snabba uppdateringar på vad som har hänt under dygnet och för det som händer här och nu i senaste nytt, säger Daniel Nordström.

– Man kommer inte att missa något som har hänt, om man använder appens pushfunktion, säger Arbetarbladets nyhetschef och stf ansvariga utgivare Lisa Pehrsdotter.

Appen finns att ladda ner både i App Store, för de som har Appleprodukter, eller via Google Play, för androidbaserade produkter. Sök på Arbetarbladet i sökfältet.

När appen hämtats, kan man välja bland kategorier som nyheter, sport, tv, kultur, nöje, blåljus, ledare eller debatt.

Dessutom är det möjligt att bestämma ett område som man vill ha särskilt bevakat i nyhetsflödet.

Varför ska man då skaffa Arbetarbladets app?

– Ingen annan nyhetsapp kan erbjuda lika snabba och hyperlokala nyheter som Arbetarbladets nya app kan, säger Julia Östlund, Arbetarbladets tf digitala chef.

– Arbetarbladet strävar ständigt efter att vara först och snabbast med nära nyheter och appen är en viktig del i det jobbet, helt enkelt för att den är enkel att använda och helt enkelt för att användarna får nyheterna direkt i sin ficka, säger Daniel Nordström.

Markus Sandin, som ansvarar för apputvecklingen i MittMedia, där Arbetarbladet ingår, säger:

– Vid lansering kommer du kunna få push när vi skriver om ditt favoritelitlag, men det är bara början. Inom kort kommer du kunna följa både ämnen som intresserar dig och ditt lokala lag.

LÄS MER: Nyhetsappen - vanliga frågor och svar