Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prins Daniel får inget vid skilsmässa

/

Prins Daniel får inte halva kungariket om han skiljer sig från kronprinsessan. Allt de ägde när de gifte sig ska räknas som enskild egendom, enligt äktenskapsförordet som registrerats vid Solna tingsrätt.

Annons

Äktenskapsförordet är undertecknat redan den 7 juni, men registrerades först under måndagen.
I äktenskapsförordet slås fast att all egendom som de båda har med sig in i äktenskapet ska räknas som enskild egendom. Skiljer de sig kommer alltså inte Daniel att få del av något som Victoria äger i dag och vice versa. Inte heller det som de båda makarna tjänar, ärver eller får som gåva under äktenskapet ska ägas gemensamt.


Aktier för 14 miljoner
Också avkastningen av till exempel aktier ska räknas som enskild egendom. Kronprinsessan äger i dag en aktieportfölj som, enligt Dagens industri, var värd drygt 14 miljoner kronor i början av juni.

Det enda undantaget, enligt äktenskapsförordet, är ”privat bohag” och ”husgeråd” som ska räknas som giftorättsgods och därför måste delas upp vid en eventuell skilsmässa.

Gör som far
Även drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf har registrerat ett äktenskapsförord där nästan alla tillgångar räknas som enskild egendom, med undantag av en gemensam aktieportfölj och en livförsäkring.

Sofia Tanaka/TT

Mer läsning

Annons