Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Prins Oscar är ett utmärkt namn"

Oscar Carl Olof blir namnet på kronprinsessan Victorias och prins Daniels nyfödda son. Beskedet togs emot med förtjusning i Ockelbo igår.

Det var på förmiddagen i går som kungahuset vid en konselj på slottet offentliggjorde den nyfödda prinsens namn. Han blir hertig av Skåne och kommer att kallas för prins Oscar.

När Arbetarbladet strax därefter besökte Ockelbo var flaggorna hissade och de allra flesta kände redan till namnet.

– Jag hade gissat på Oscar! utbrister Lillan Larsson med ett nöjt leende utanför mataffären och tillägger att det är ett traditionellt och fint namn.

Hon får medhåll från Birgitta och Sölve Malm som tycker att det är bra att kungahuset har valt ett mer traditionellt namn än Estelle den här gången. De tycker om att följa nyheterna om vad som händer i kungahuset.

– Jag är gammal militär och då är man också rojalist. Kronprinsessen och Daniel är bra för Ockelbo, de är bra ambassadörer för hela Sverige och världen, säger Sölve Malm och tycker att tilltalet "Prins Oscar" klingar fint.

– När de kommer hit till Ockelbo kan de gå runt här och känna sig som vanligt folk. Vi är väl lite folkliga här Ockelbo och säregna på det sättet, säger Sölve Malm.

Mor och dotter Gun Björnberg och Evy Björnberg är uppspelta över nyheten och berättar att de känner Daniel väl sedan han var liten.

– Jag tycker mycket om honom och han gillar Ockelbo mycket. Jag älskar kungahuset och följer allt som händer där, speciellt nu när bebisarna kommer, säger Evy Björnberg.

Namnvalet gjorde dem förvånade.

– Jag hade trott på något i stil med Eugen, med tanke på att de valde Estelle, säger Evy Björnberg.

Barnklädesbutiken Du & Jag firade dagen till ära genom att ge en tjugoprocentig rabatt på alla sina barnkläder.

– Daniel kommer ju härifrån och det här är vårt sätt att fira den nyfödda "lillprinsen", säger butiksägaren Maggan Strandberg.