Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisvärd onlineshooter

Socom: Confrontation
(Sony)
Ålder: 16+
Format: PS3
Genre: Action

Annons

Pick up and shoot-spel för den som gillar actionfyllda strider online (ungefär som i "Counter strike"). Spelet finns att köpa både fysiskt (på bluray-skiva) och i online-version i Playstation Store och kostar mindre än fullprisspel.

De problem och buggar det rapporterats om från början verkar vara åtgärdade: spelet har fungerat som det ska när vi testat.

Det är bara att kasta sig ut i online-världen och skjuta loss...

I mitt fall betyder det att jag kastats in i ett uppdrag med ett gäng betydligt skickligare spelare och för det mesta fått betrakta slutet som "åskådare" (vilket är en bra option, då kan man kolla hur experterna gör).

Jag tillhör alltså inte de bättre...

Att man kan designa sin egen soldat är en nyhet (i den här spelserien) som är bra. Även om det inte finns överdrivet många mallar att utgå från (och ansiktstyperna är ganska stereotypa) kan man skapa en unik figur vilket gör att det känns mer personligt.

Här finns också ett taktiskt moment: man kan välja bort tunga kläder (och skydd) och vapen om man vill ha en snabbare och rörligare soldat.

Spelet utnyttjar fiffigt den rörelsekänsliga handkontrollen: att vicka på kontrollen för att till exempel kika runt ett hörn är smart.

Det finns många banor och ett bra, varierat, upplägg av uppdragen.

Med framtida patchar och uppdateringar (som lär komma) har du ett spel med lång livslängd även om du (som jag) blir skjuten jävligt snabbt.

Mer läsning

Annons