Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privatvården täljer guld...

Privat vård kan leda till att vi göder odemokratiska regimer med våra skattemedel, skriver Vänsterpartiets distriktsstyrelse.

Annons

I DN 10 september står att läsa att privatvården gör miljardvinster samtidigt som den offentliga tvingas skära ner. Det är för övrigt ett liknande fenomen som med friskolorna och deras vinster. (Har man dessutom turen att bo i en moderatstyrd kommun kan man få skolan gratis och därefter göra miljonvinster på den vilket skedde i Täby). Carema, Attendo och Praktikertjänst med flera gör vinster på tre miljarder! Bolagen omsatte runt 15 miljarder kronor 2008. Bolagen (utom Praktikertjänst) ägs till stor del av riskkapitalbolag som i sin tur har investerare från bland annat demokratiskt tveksamma regimer som Singapore.

Denna kedja innebär att de pengar som du och jag betalar i landstingsskatt och tror oss få sjukvård för i stället går till att finansiera förtryck i andra länder. Vi göder alltså en odemokratisk regim med våra skattemedel.

Borgarna tycker detta är okej, eftersom marknadskrafterna ska styra fritt ... typ. Vad Socialdemokraterna i landstinget tycker nu för tiden är svårt att säga, men Centern hyllar marknadskrafterna och S törs väl inget annat än att hålla med? Vänsterpartiet tycker detta är helt åt helskotta och vi tror inte vi är ensamma om att tycka det.

Och inte nog med det, vi göder också med våra skattepengar riskkapitalister i vårt eget land som med våra skattepengar kan köpa segelbåtar, golf- resor, lyxbilar och lantställen.

Mer läsning

Annons