Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO, SPF, SPRF och Husmodersföreningen

hade möte 18 november med 100 medlemmar, varav fyra nya hälsades välkomna. Åke Holmgren visade bilder och berättade om Bomhus förr och nu.
Beslutades att föreningsavgiften förblir oförändrad 2009 samt att anta föreslagen budget. Informerades om den verksamhetsplan styrelsen avser att arbeta för kommande år. Anmälan till reseträff 3–4 februari fanns utlagd. Ing-Marie Hansson rapporterade från KPR. Fler medlemmar till dans- och till sånggrupperna efterlystes.

hade möte 19 november i Annasalen i Mariakyrkan. Fem nya medlemmar hälsades välkomna. Kassör Lars Westbergs budgetförslag för 2009 godkändes av mötet. Revisor Börje Redstål rapporterade från ett möte för revisorer om stadgerevision och verksamhetsplan. Skattemyndigheten skärper föreningskontrollen. Åke Nohrén redogjorde från ett möte med valberedare.
Norrås-Zittrorna stod för sång och musik.

har haft möte 11 november. Ordföranden Gun Persson hälsade en ny medlem välkommen samt Vivianne Sundqvist som skulle tala om äldreomsorgen i Gävle kommun. Medlemmarna hade också möjlighet att ställa frågor.

har haft julfest i S:t Ansgars hus med luciatåg från Heliga Trefaldighets kyrka. En kör av medlemmar sjöng visor och julsånger till Lilian Gustavssons gitarrackompanjemang och julbord serverades.

hade möte 20 november med 87 medlemmar varav nio nya hälsades välkomna.
Hälsopedagog Anna Axlund informerade om ett nytt projekt ”Social träffpunkt” för pensionärer i samarbete med andra föreningar på orten. Första träffen på Solbergahemmet 9 december.
Röda Korset erbjuder gratis utbildning fyra timmar i hjärt-lungräddning som planeras ske i januari–februari. Kassören presenterade budgetförslag för 2009.
Reseledaren presenterade planerade resor: Kryssning-reseträff 19 januari samt resa till Iggesundsrevyn 31 januari.

möte 19 november var välbesökt. Medlemmen Henry Olsson berättade i ord och bild om en tvåveckors resa i Tanzania, där en av de viktigaste näringsgrenarna är turismen. Första veckan var en safariresa i nationalparkerna Tarangire, Ngorongoro, Sergeti och Manyara, där mer än 25 olika djurarter fotograferades. Ett besök gjordes i en liten masajby som omgärdades av täta buskar för att hindra djur från att komma in i byn. Deltagarna blev inbjudna att se bostäderna. Andra vecka tillbringades på ön Zanzibar.

hade möte 20 november i Soluret med föredrag om fotvård. Ordföranden Rode Lindkvist informerade om väntjänsten.

hade möte 20 november. Kerstin Stenberg rapporterade från KPR-möte, bland annat att det finns resetränare för personer som är ovana att åka buss eller X-tåg, samt även från konferensen ”Äldreteam för multisjuka”.
Tekniska kontoret informerade om trafikstrategi och mål, samt besvarade trafikfrågor. Basic Bedrudin underhöll med sång och gitarrspel.
Nästa möte är julavslutning i Andreassalen, Andersberg, 18 december.