Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prognos: Sandvikens kommun har näst högsta underskottet i landet

Resultatprognoserna över hur det gått för landets kommuner 2017 pekar på ett överskott på 13,5 miljarder kronor. Men för Sandviken ser prognosen desto dystrare ut. Prognosen visar på ett underskott på 52 miljoner kronor för årets fyra första månader, skriver Dagens Samhälle.

Enligt de prognoser som Statistiska centralbyrån, SCB, sammanställt är Sandviken den kommun i landet som går mot det näst största underskottet på 52 miljoner kronor för årets fyra första månader. Bara Vallentuna går mot ett högre underskott med sina 380 miljoner kronor.

I Sandviken går kunskapsmämnden 45 miljoner kronor back i samband med att ökat antal elever, högre personalkostnader och större lokalkostnader som spräckt budgeten.

– Vi fruktade ett tufft 2017. Nämnden jobbar med frågan,det här är inte ett accepterat underskott vid årets slut, säger ekonomichefen på Sandvikens kommun FredrikHögberg, till Dagens Samhälle.

FLER NYHETER:

Dubbla inbrott – krossade ruta på restaurang

För Plus-kunder: Familjen Eriksson i Storvik har blivit trakasserade i flera år: "Det räcker nu"

► Insändare: Hur tänker ni nu?

För Plus-kunder: Tröttnade på orättvisor – unga Gävlekillar bildade egen hockeyklubb

⬛ Är du prenumerant? Klicka här för att logga in på ditt digitala konto.