Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pugh glöder igen

Något så unikt som en taktfast klappande och glad Gävlepublik möter den efterlängtade Pugh då han äntligen dyker upp i vår stad igen.

Bandet öppnar med "Dinga-linga-Lena" och jag häpnar,detta är en nytänd Pugh som är mycket mer på hugget än den såsiga farbror han verkade ha blivit för några år sedan på Peace and Love i Borlänge med superprettona Janne Carlsson och Jojje Wadenius i bakgrunden.

Kanske är det kompet i form av gutarna Micke Lyander,trummor och Hasse Tholin,bas som revitaliserar den gamle Torbjörn så markant.

I den nya låten "Ha det så bra" visar mannen på scenen att hans kännemärke, den sensibla rösten, fortfarande är intakt. Intensiteten går ej att ta miste på och gutarna på körsång lyfter hela anrättningen.

När sommaren står för dörren kör bandet "Spårljus",en låt om motorcyklar.Pugh letar fram Hagström-gitarren och sedan kommer ett digert låtmaterial från,främst,70-talet.

Pugh blir bara bättre ju längre kvällen lider och framför oss står helt klart ett stycke svensk rockhistoria som jag hoppas får sprida sina starka låtar länge än...