Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningsledaren polisanmäls efter brand

Det brukar vara Räddningstjänsten som pekar på att någon varit oaktsam vid brand. Men den här gången är det räddningsledaren själv som anmäls för framkallande av fara för annan.

Det är en kvinna i 40-årsåldern i Hofors som gör anmälan efter en brand i grannlägenheten på Ängkärrsgatan i slutet av november.

Räddningstjänsten ryckte ut och släckte och kvinnan fick flytta tillbaka samma dag. Redan dagen efter kände hon röklukt och två dagar efter anmälde hon att det luktade rök, men uppgifterna avfärdades. På tredje dagen väcktes hon av sin syster som bankade på dörren. Då brann det igen hos grannen.

Kvinnan är nu kritisk till flera av räddningsledarens beslut. Hon tycker att det var fel att hon fick flytta tillbaka så snabbt, att saneringsfirman satte in fläktar, att ingen gick brandvakt, att ingen kollade med värmekamera och slutligen anser hon att det var ett misstag av Räddningstjänsten att öppna fönstren i grannlägenheten för att vädra ut eftersom syret kunde göra att det lättare skulle börja brinna igen.

Om hon inte hade väckts eller branden tagit sig skulle hon ha kunnat bli innebränd eller fått skador av den giftiga brandgasen, påpekar hon i sin polisanmälan.