Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningstjänsten fortfarande kvar i Vallhov efter branden

 
Storbranden i Vallhov
Visa alla artiklar

Räddningstjänsten har under natten arbetat med att få kontroll över den kraftiga branden som bröt ut på Fredriksgatan i Vallhov vid 17- tiden igår.

Vid 02.00 fick räddningstjänsten kontroll över den fullständiga branden. Fem stationer har varit på plats och arbetat med att släcka den.

– Läget är under kontroll nu. Det har under morgontimmarna varit mindre eldar som har blossat upp och som ligger och glöder och pyr på vissa ställen, berättarJens Walldorf, inre befäl vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten kan i nuläget inte säga något mer om orsaken till den kraftiga branden som startade på en balkong på Fredriksgatan och som sedan spred sig vidare. Totalt evakuerades två stycken radhuslängor som drabbades av branden, och även en tredje länga fick evakueras på grund av spridningsrisken.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada men flera av de boende fick evakueras eftersom de chockades av händelsen.

Räddningstjänsten kommer vara kvar på platsen åtminstone i några timmar. Inom kort påbörjas eftersläckningsarbetet. Därefter kommer polisen att ta över för en teknisk undersökning.

– Vi kommer att påbörja det så snart räddningstjänsten är klar med sitt arbete och det har svalnat ner på platsen, berättar Matilda Isaksson RLC- befäl på polisen region mitt.

Det finns fortfarande ingen misstänkt för branden.