Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragnar Rock Thor’s Revenge

/

Ragnar Rock Thor’s Revenge

(Play Level/App Store)

Ålder: 9+

Format: iOS

Genre: Angry Birds-klon

Annons

Om det finns en baksida med den våg av app- och mobilspel som sköljer över oss så är det den helt absurda mängden kloner, alltså kopior, på redan bästsäljande spel som fyller onlinebutikerna.

Och till den kategorin får man absolut räkna ”Ragnar Rock Thor’s Revenge”. Det här är inget annat än ”Angry Birds” klätt i en gammalnordisk mytologiskrud. Asaguden Tor har blivit bestulen på sin hammare, Mjölner, och naturligtvis är det halvbrodern Loke som varit i farten.

Som tur är finns det en mängd anda tillhyggen att kasta på fienden och det görs på precis samma sätt som i det redan nämnda finska fågelspelet.

Problemet med Play Levels spel är att fysiken, som är själva kärnan i den här typen av spel, inte alls håller samma klass som i förlagan. Det gör att dina kast går som i slow motion. Du får, allvarligt talat, känslan av att du kan gå och ta en kopp kaffe medan du väntar på att dina tillhyggen ska slå ner på ditt mål. Och här faller hela konceptet.

Synd, för idén är kul och den grafiska stilen för tankarna till en av mina favoritserier från barndomen, danska Valhall.

Näe, ska man göra kopior ska de gärna överträffa originalet. De ska definitivt inte vara sämre.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons