Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rammade mur i hög fart

En dragracingförare på Tierp Arena hade änglavakt i helgen. Han tappade kontrollen över sitt fordon och körde rakt in i en betongmur i hög fart.

Annons

Hela framvagnen kollapsade, men föraren som kommer Stockholmstrakten klarade sig med blåmärken och hjärnskakning, enligt arrangören.

En ambulanshelikopter tog dock med honom till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han fortfarande låg kvar på söndagen.

– Han hade verkligen tur och klarade sig relativt hel, men bilen är totaldemolerad, säger tävlingens presstalesman, Marcus friberg.

Han berättar att bilarna har en inbygd säkerhetsbur som är gjord för att föraren ska kunna överleva avkörningar i hastigheter upp till 350 kilometer i timmen.

– Men det här är en speciell sport och man kör med livet som insats, vi tävlar ju för att övervinna naturens lagar. Vi är glada att han klarade sig det är ju annars mycket lätt att omkomma om något går lite fel, säger Marcus Friberg som också tillägger att arrangören nu ska försöka hjälpa den drabbade föraren att bygga upp den förstörda bilen på nytt.