Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasistparti i sandlådekrig

/
  • Har redan städats. Så här såg det ut när Folkpartiet tillsammans med boende i området för ett par veckor sedan städade lekplatsen på Storgatan som blivit centrum för det stora sandlådekriget. I söndags var Svenskarnas parti på plats för att försöka vinna sympatier. Christer Rickardson, andra från vänster på bilden, säger att Hoforshus behandlar alla partier lika.

Svenskarnas parti har nu kastat sig in i sandlådekriget om den vanskötta lekplatsen på Storgatan.

Hoforshus har inga invändningar mot att en organisation med nazistkoppling använder barnens lekområde för att vinna politiska poänger.

– Alla partier har rätt att verka i Sverige, säger vd:n Christian Rickardsson.

Annons

Folkpartiet tog chansen att förekomma SvP genom att för ett par veckor skynda sig att gå ut och rensa ogräs, fixa till sandlådan och städa upp. Detta sedan det blivit känt att SvP tänkte ta sig an den ovårdade lekplatsen som ett led i sitt PR-arbete.

Men striden om sandlådan fortsätter. Medlemmar i Svenskarna parti fotograferades i söndags av lokala Hoforsbloggen när de var på plats och fortsatte med folkpartisternas arbete.

Enligt en bloggkommentar från Patrik Sverin, gruppledare för SvP:s avdelning i Uppland, blev lekplatsaktivisterna väl bemötta av Hoforshus Christer Rickardsson. Vd:n lovade att det kommunägda bostadsföretaget ska stå för färgen när det nästa gång ska målas staket.

Till Arbetarbladet säger Rickardsson att det oavsett vilket parti eller vilka privatpersoner som vill hjälpa till är samma sak som gäller.

– Eftersom det är vi som äger mark och egendom måste de fråga oss i förväg så att vi vet som händer.

Parkchefen Bertil Östberg ska nu ta kontakt med Svenskarnas parti för att höra vad de har för planer och tala om vad som är okej för Hoforshus.

– Jag räknar med att vi kommer överens, säger han.

Bertil Östberg håller med sin vd om att Svenskarnas parti ska behandlas som alla andra partier.

– Vi kan inte hantera ett parti annorlunda. Vill de förbarma sig över den här lekplatsen är väl det bara positivt.

Folkpartisten Bojan Petrovic är missnöjd med att majoritetspartierna i kommunen lämnat en öppning för sandlådestriden genom att inte sköta lekplatsen.

– Svenskarnas parti vinner billiga poänger på att de inte bryr sig, anser han.

Annons