Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt med ratt

2008 var ett fantastiskt racingår. 2009 kan bli ännu bättre. Ratt i vardagsrummet har aldrig varit mer rätt.

Annons

Det släpptes flera fantastiska racingspel förra året, roliga som "Mario Kart Wii" , mer krävande som "Racedriver: grid" och spektakulära actionspäckade varianter som "Burnout paradise" och "Motorstorm 2".

När ett hajpat och efterlängtat racingspel som "Grand turismo 5 prolouge" inte ens finns bland de nominerade spelen i racing-klassen till Spelgalan säger det en del om konkurrensen.

"Grand turismo 5 prolouge" är visserligen en förtitt och inte det "Grand turismo 5" (som världen väntat på i många år) men det är en rejäl förtitt - om man säger så.

2009 kan vara året då tv-spelsratten på allvar gör sitt intåg i vardagsrum som redan är överbelamrade med plastversioner av gitarrer, dansmattor och mickar och vad det är.

Nästa vecka släpper svenska SimBin "Race pro" till konsol. Det är mer uppseendeväckande än det kan verka.

Simulatorexperterna på SimBin har jobbat med pc-simulering och tidigare haft inställningen att ²konsoler inte ens klarar simulera ljudet från en racingbil.

Vi snackar om spelutvecklare med ett passionerat förhållande till racing och realism.

Har du någon gång suttit vid en pc och rattat en bil i, säg, "Race 07", och tyckt dig höra en lös skruv vibrera i bakgrunden i motordånet när du står på startrakan och väntar på grönt vet du.

"Race pro" är en av vårens mest spännande releaser, alla kategorier.

Världens racingfans längtar också efter Codemasters "Formula one 2009: F1 the game" (som är arbetsnamnet).

Kanske är det en skräckblandad förväntan. Codemasters som ligger bakom "Colin McRae"-serien och "Racedriver: grid" - tog över licensen efter Sony (som kört fast).

As we speak jobbar 350 personer med "F1:the game" som inte har något officiellt releasedatum än.

Redan de racingspel som finns till PS3 och Xbox 360 motiverar ratt i tv-soffan.

När "Race pro" och "F1: the game" står på startrakan och värmer upp motorerna kan det till och med vara läge överväga ersätta tv-soffan med en racingstol med ratthållare.

Jo,sådana finns.

Mer läsning

Annons