Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättegång mot familjeplågare i gång

Under onsdagen inleddes rättegången mot den man från Tierp som under flera år ska ha plågat sin familj. Enligt åtalet har han vid flera tillfällen misshandlat sin fru och slagit två minderåriga barn.

Mannen, som är i 30-årsåldern, står åtalad för grov kvinnofridskränkning och grov fridskränkning. Han ska vid upprepade tillfällen under en femårsperiod ha misshandlat sin hustru. Vid ett par av tillfällena ska han ha slagit kvinnan i huvudet och kastat in henne i väggen så att hon förlorade medvetandet. Vid ett annat tillfälle ska han ha slagit henne med skaftet på en kniv.

– Det är mycket allvarliga och omfattande brottshandlingar som pågått under flera års tid. Det är ett jobbigt mål av flera skäl men jag anser att chanserna för en fällande dom är goda, säger kammaråklagare Ewa Korpi inför rättegången.

Åtalet gäller också våld mot två minderåriga barn. Den åtalade mannen ska ha låst in en pojke på dennes rum och förbjudit honom tillträde till övriga bostaden. Under tiden pojken var inlåst tvingades han flera gånger att uträtta sina behov i en papperskorg. Han ska dessutom vid flera tillfällen ha slagit och skadat barnen.