Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RÄTTELSE: Berggren är inte ordförande för Sandvikenboendet

11 mars publicerade Arbetarbladet en artikel om att hyresgästföreningen Sandvikenboendets ordförande Sören Berggren hade gjort ett Facebook-inlägg där han uttryckt sig på ett sätt som kunde uppfattas som rasistiskt, enligt flera personer som reagerade på det han skrivit.

Uppgifter har nu kommit fram att Sören Berggren inte längre är ordförande. I höstas lämnade han styrelsen och därmed sitt uppdrag som förtroendevald och företrädare för medlemmarna.

Vi har därför valt att avpublicera nyhetsartikeln på Arbetarbladets sajt. Vi har också avpublicerat en ledartext som bygger på de felaktiga uppgifterna.

Sören Berggren är starkt förknippad med Sandvikenboendet och jobbar fortfarande där som ”funktionär” som han själv uttrycker det. I intervjun med Berggren på telefon ställde vi flera gånger uttryckligen frågan om hans roll som ordförande. Han dementerade inte uppgifterna under samtalet.

Det innebär ändå att det är Arbetarbladet som har det fulla ansvaret för att göra en riktig research och ta reda på att alla uppgifter stämmer.

Vi har brustit i faktakollen och ber om ursäkt.

Helena Nyman, chefredaktör Arbetarbladet