Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raybould lämnar GIF – sade upp sig själv

Han dök oväntat upp från Sandvikens IF förra sommaren. Men nu är det slutspelat i Gefle IF för amerikanen Ryan Raybould.
– Jag har valt att bryta mitt kontrakt, säger han.

Annons

Mitt under förra sommaren fick Gefle plötsligt brist på ytterbackar. Då värvades amerikanen Ryan Raybould från grannkommunen Sandviken och division 2-klubben SIF.

Men Ryan fick bara fyra matcher i allsvenskan under fjolåret och den här säsongen har han varit långt från startelvan. Därför väljer han nu att säga upp sitt kontrakt och flytta hem till USA.

– Jag är fotbollsspelare och självklart vill jag spela. Men jag klagar inte, laget har gjort det bra hela våren och det har varit svårt att ta en plats, säger Raybould.

Gefles tränare och sportchef Pelle Olsson respekterar Rayboulds beslut.

– Vi hade inte haft något emot om han stannat och fullföljt det kontrakt som löper ut efter säsongen, men samtidigt har jag full förståelse för hans beslut, säger Olsson.

Ryan Raybould, som fyller 26 år i dag, tackade sina lagkamrater efter gårdagens träning och åker över till USA redan i början av nästa vecka. Vad han ska göra i framtiden är inte bestämt.

– Jag ska prata med min agent, men jag ska avvakta några veckor först. Med mina kompisar i GIF kommer jag att hålla kontakt via skype och facebook.

– Jag stänger inga dörrar till något, det är en möjlighet, säger Raybould.

Eftersom de flesta ligor ute i Europa är i sin slutfas för säsongen är det inte i nuläget aktuellt med spel på den här kontinenten för Raybould, som eventuellt slutar helt med fotbollen och satsar på en civil karriär i stället.

Annons