Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recept på Julglögg.

Är du riktigt händig kan du lägga ett galler över kastrullen med en bit toppsocker och bränna av med brännvin så att sockret karamelliseras och smälter ner i vinet. Det kallas att glödga, och det är därifrån glöggen fått sitt namn.

Annons

Ingredienser:
 1 flaska enkelt rödvin
 8 skalade kardemummor
 8 kryddnejlikor
 2 bitar kanel
 1 pomeransskal
 1 dl strösocker
 1 dl russin
 1 dl skållad sötmandel
 1 dl brännvin


Gör så här:
 1. Lägg kryddorna i en kastrull och häll över rödvinet. Låt stå och dra i ca 4 timmar.
 2. Tillsätt sockret, russin och mandlar och hetta upp glöggen, men låt den inte koka.
 3. Avsluta med att spetsa glöggen med brännvin.

källa: Recept.nu

Mer läsning

Annons