Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reformer till det sämre

Annons

Reformer uppfattas väl av gemene man som en förändring till något bättre? Det regeringen Reinfeldt ägnar sig åt är reforma´tio in pejus,vilket betyder förändring till det sämre enligt NE.
Nu är en höjning av pensionsåldern upp till 69 år under utredning. Befolkningen förespeglas den tvivelaktiga äran att få ge näringslivet ytterligare några år av sina liv. Det närs en våt dröm på sina håll om att ge de anställda möjligheten till en transport raka vägen från arbetslivet till den sista vilan med fötterna före, om inte annat så i rullstol.
Utförsäkringen av långtidssjuka och kravet att dödsmärkta människor skall ut i arbetslivet var nog inget olycksfall i arbetet.
Eller är man i sin föreställningsvärld så långt från verkligheten?
Allt vad som byggts upp av trygghetssystem genom åren är som ett ¨ rött ¨ skynke för Alliansen och etablissemangets övre skikt.
Vi kallas trygghetsnarkomaner, bidragstagare och fuskare. Inte ett ont ord om skattefusk , skatteflykt och näringslivsbidrag.
Det saknas inte tillgångar i samhället om någon tror det. 290 miljardärer har systemet skapat, för att inte tala om alla miljonärer. Bonusar i miljonklassen till direktörerna inte att förglömma.
Liknande tongångar hörs från Danmark. Där föreslår man djärvt en pensionsålder på 70 - 71 år. Även där slår man vakt om sina miljardärer och drömmer om att få suga ut det ¨göttaste ¨ur de arbetande. Annars blir det ekonomisk KRIS!!!!!!!!!!?
Det finns gott om orimligheter i den förda politiken. En skyhög ungdomsarbetslöshet å ena sidan, medan behovet av arbetskraft inom fler sektorer är skriande stort. Man kastar ut människor ur landet under deportationsliknande former, när dom faktiskt behövs här, Jimmy Åkesson får säga vad han vill.
Var sitter proppen? I moderatpolitikers hjärnor ? Socialdemokraterna vågade aldrig erkänna att den verkliga makten lämnats
över till dom som ¨verkar utan att synas ¨. ( Marcus Wallenberg d.ä. ) Alliansen är ännu duktigare i att tillmötesgå önskemål från det hållet, vilket döljs bakom fiffig nysvenska i våra medier.
Varför inte visa en annan handlingskraft,styra över resurser till välfärdssektorn, upprusta och modernisera järnvägen,satsa på arbetslinjen. Satsa på framtiden, skjut den inte framför er , ni har ansvar inför hela folket just nu. Att liksom ANIARA lämna en ödelagd moder jord med en utvald del av befolkningen är inte möjligt.... inom överskådlig tid. Och till sist, att inteckna de resterande åren hos en människa som givit kanske 50 år av sitt liv åt samhället är en skammens politik.

Lars Göran Wadström

Vänsterpartiet. Tierp.

Mer läsning

Annons