Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Refreshments julkonsert 2007

/

Blå julgranar, lysande klappar, fallande snö i fonden och plötsligt talar tomten, eller är det Rolf Lassgård, till ett fullsatt konserthus. Han berättar att rock’n’roll-julen traditionsenligt är här.

Annons

 En kvinna med handväskan full av rock, ett uttryck som faktiskt kommer från en av mina recensioner, världens snabbaste gitarrist och grabbarna från Skutskär. Sedan rullar det på, som en önskedröm för en lastbilschaffis.

Ljudet är superbt och hela huset gungar med. Bandet, som nog är den mest effektiva rockmaskinen i landet just nu, bjuder på mycket material från nya skivan. Att göra Slades gamla ”Merry xmas, everybody” vittnar om ett fast grepp om rockhistorien, Noddy Holder kunde inte ha gjort det bättre.

Det mesta låter annars sig likt, Refreshments patenterade framgångsformel, verkar det som. Pianisten Johan Blohm har en ljus, distinkt röst som är perfekt för den här typen av nostalgiska julschlagers. ”I’m the real santa” är låten som bandet har gjort i en Disneyfilm som inte många sett i Sverige men det går bra ändå.

Roligt att Micke Finell har en låt med, en tryckare. Albert Lee tillför engelskt gentlemannaskap, Elvistolkningar och otroligt gitarrspel. Linda Gail Lewis ger tuff sydstatskrydda tillsammans med dottern Evie. Det blir en sjudande rockfest som även kan avnjutas kommande söndag, missa inte det!


Mer läsning

Annons