Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen har tagits över av robotar

Annons

Sverige, läget är allvarligt. Vi är några stycken som länge hävdat att vårt land sakta men säkert tagits över av mörka krafter men nu har vi äntligen bevisen. Länge trodde vi att det inte var möjligt. Vi sa saker som ”Sverige är världens mest jämställda land”, ”Sverige har världens bästa skola”, ”I Sverige har alla en chans att lyckas”. Visst, det var ofta tomma, självgoda meningar, men när vi åkte utomlands kunde vi ibland känna oss stolta över vårt land.

Det dröjde ett bra tag innan det stod klart vad som faktiskt hade hänt. Men det har nu avslöjats att regeringen tagits över av robotar. Robotar med en otäck agenda att göra Sverige till ett land omöjligt att vara stolt över. Ett Sverige där sjuka tvingas till arbetsförmedlingen, där arbetslösa tvingas söka jobb som inte finns och man helt lämnat själva tanken med att som människor leva tillsammans i ett samhälle; nämligen att tillsammans lösa gemensamma problem.

Inför valet läckte ett formulär från moderaterna ut där robotmoderaterna uppmanades att ”använda en empatisk ton”, kalla sig ”arbetarparti” och säga sig värna ”välfärden”. Många misstänkte intet. Leende Allianspolitiker mötte oss från valplakat. De såg ut som vem som. Men bakom de perfekta leendena dolde sig den mörka sanningen. När de sa ”effektivisering” menade de ”nedskärning”, när de sa ”bekämpa arbetslösheten” menade de ”bekämpa de arbetslösa” och när de sade sig vara antirasister satt de egentligen i möten och spred rasistiska tongångar.

De slutgiltiga bevisen kom i slutet av förra veckan. I en intervju där robotmoderaten Billström intervjuades om sina rasistiska uttalanden i mötet i Irak blev det systemfel och roboten hakade upp sig. ”Jag kan inte kommentera tredjepartsuppgifter. Jag kan inte kommentera tredjepartsuppgifter. Jag kan inte kommentera tredjepartsuppgifter”. Efter nitton upprepningar bröt pressekreteraren intervjun men katastrofen var ett faktum. Speciellt med tanke på intervjun med Stockholms idrottsborgarråd Regina Kevius dagen innan, där även hon visat sig vara en robotmoderat. Då sken det lilla robotleendet igenom när hon gång efter annan upprepade att 10 miljoner ”besparing” på idrotten egentligen var en satsning på just idrotten och de unga.

Det värsta av allt? Att robotmoderaterna uppenbarligen inte är programmerade med robotikens tre lagar, nämligen att man aldrig, aldrig får göra någonting som skadar människor.

Sverige, det är dags att reagera på dessa känslokalla robotar. Människor för ett mänskligt samhälle, organisera er!

Jenny Wrangborg, gästkrönikör

Annons