Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regina Lund rasar mot Melloskämtet: "Det är mobbning"

Under lördagens Melodifestival i Gävle skämtade Gina Dirawi om Regina Lund och Thomas Di Leva.
Nu går Regina Lund till attack mot skämtet.
– Jag vill inte klandra någon utan bara stoppa mobbningen, säger Regina Lund till Arbetarbladet.

Annons

LÄS ÄVEN: "Tack Frans från ingenstans – du bevisar att Melodifestivalen fortfarande kan överraska oss"

Skämtet, som sades av Gina Dirawi i inledningen av programmet, löd:

– Två till som kommer från Gävle är Thomas Di Leva och Regina Lund så vi rekommenderar alla här att inte dricka av dricksvattnet, sade Gina Dirawi i direktsändningen.

Regina Lund reagerade starkt på skämtet och skrev bland annat i ett Facebookinlägg att "Jag hyllar Gina, har alltid gjort, och gillar Mello för precis det som det är men när dom ger sig ut för att hylla mångfald men klankar ner på oliktänkande eller annorlunda kollegor då tycker jag att det inte blir glädje mer som smittar utan det blir mobbing".

LÄS ÄVEN: Unibet: Vinnaren av Melodifestivalen uppträder i Gävle i kväll

2013 fick Regina Lund veta att hon hade bröstcancer.

Hon lyckades dock besegra sjukdomen och i början av 2014 var cancern borta.

Hon menar att många tolkade skämtet som att människor skulle få cancer om de drack av dricksvattnet.

– Jag fattade skämtet men med tanke på att de hyllar mångfald anser jag att de kunde avstå från att sparka neråt. Plus att jag har många följare som uppfattade det som att man får cancer om man dricker vattnet i Gävle, säger hon till Arbetarbladet.

Regina Lund menar att SVT borde ha ringt upp och förvarnat henne om att skämtet skulle komma.

– Jag hade nog ringt upp om det varit en kollega och frågat om det kändes ok, säger hon.

Regina Lund berättar också att hon är en stor beundrare av Gina Dirawi och att hon alltid försvarat henne i olika sammanhang.

– Jag tillhör hennes fans absolut så det blir ju extra trist, säger hon.

Gina Dirawi har bemött kritiken från Regina Lund på Twitter, där hon skriver:

"Fast vänta nu, Regina Lund, vårt skämt handlade under inga omständigheter om din cancer? Nu får folk ta och chilla lite, jag är inte Lucifer"

LÄS ÄVEN: Tre miljoner såg Mello-deltävlingen i Gavlerinken

Här är Regina Lunds Facebookinlägg om skämtet:

I mello i helgen valde dom att skämta om mig och sa att man inte vågar dricka vattnet i Gävle för att jag kommer därifrån...

Är det roligt? Kanske om man inte är jag, men jag vet inte.

Ok. Hur menar dom då?

Att man får cancer om man dricker vatten?

Att jag smittar?

Cancer smittar inte.

inte jag heller. Oroa er inte, ni kan lugnt dricka vattnet i Gävle!

Jag är van att bli parodierad. Jag är van att hånas men med mig faller fler.

Vi är många som kämpar mot fördomar.

Jag har blivit dömd och bedömd hela mitt liv för att jag är jag. Det tar liksom aldrig slut. Inte ens när jag drabbas av cancer.

Idag är jag frisk men cancer är en kronisk sjukdom så jag vet ju aldrig hur lång tid jag har...

Det vet ingen av oss.

Oavsett vad som drabbar oss i livet.

Jag gillar Mello och jag har medverkat med låten RainbowStar som jag initierade, framträdde med och skrev hela texten till med bla textraderna " You are perfect just the way you are " .

Jag hyllar Gina , har alltid gjort, och gillar Mello för precis det som det är men när dom ger sig ut för att hylla mångfald men klankar ner på oliktänkande eller annorlunda kollegor då tycker jag att det inte blir glädje mer som smittar utan det blir mobbing. Lyssna på hela texten jag skrev till RainbowStar så förstår ni vad jag menar...

Jag ändrade texten på Nationalsången från Norden till Jorden redan för flera år sedan i ett framträdande så jag tycker deras mellanakt var fantastisk med Jon Henrik på genial jojk så jag hyllar hela initiativet men att då i samma show driva med oliktänkande redan utsatta och mobbade kollegor känns inte så skönt.

Skämtet hade kanske varit kul om jag aldrig hade haft cancer , aldrig behövt kämpa mot fördomar, aldrig förlorat jobb pga min andlighet, aldrig blivit mordhotad, aldrig blivit vuxenmobbad , aldrig varit utsatt och utfryst eller om en kollega inte precis gått bort...men just nu , inte så kul för just mig. Inte idag i allafall. Jag jobbade som komiker parallellt med scenskolan och min figur Laila Klang skulle kanske kunnat sagt något liknande en gång i tiden men det man lär sig med åren kommer Gina också lära sig...att vi alla sitter i samma båt. Förr eller senare. Jag kan inte tala för Thomas men hans musik har betytt enormt mycket för inte bara Gävlebor utan för folk i hela Sverige. Både jag och min kollega har barn och vi är båda personer som utkämpar olika slags kamp på olika håll och jag tycker oavsett vad människor går igenom ska man ta reda på fakta om dom man driver med särskilt om man kommit att få alla Sveriges barn som sina tittare och lyssnare. Humor ska inte vara en domstol eller arena för mobbing, tycker jag. Men jag är öppen för att jag saknar perspektiv i frågan. Men att driva med och hoppa på dom som redan ligger när manusförfattarna säger sig förespråka mångfald blir för mig dubbelmoral. Våra barn, som är dom som tittar mest, får avgöra det i framtiden. Jag fortsätter gilla Gina och Mello. Gina är ung och mitt i karriären och det är lätt bli farblind men jag tror inte hon är hänsysnlös.

Men jag vill informera Mello teamet om att när ni driver med andligheten eller med cancern så driver ni med dom som backar upp er som mest från sjukhus, sjukhussängar och utfrysta människor på isolerade platser där tvn kanske är enda trösten. Vi är många som kämpar.

Inte bara andliga konstnärer. Utan alla.

Skämta gärna om allt men tänk på vilka ni dissar och vilka ni använder på vägen upp i rampljuset för ni träffar dom definitivt på vägen ner."