Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Region Gävleborg måste ta en ledande roll för utvecklingen"

Region Gävleborg är vår region. Den kan växa och utvecklas genom att vi skapar hoppfulla invånare,  invånare med framtidstro, i hela regionen.

 

Vår region har städer och landsbygd. Tättbebyggda områden och glesbygd. Blånande berg, milsvida skogar, älvar och havsstränder – en fantastisk natur! I detta avseende står sig vår region väl i jämförelse med övriga Sverige. Vi behöver lyfta fram de mervärden som gör att människor vill bo här. Utnyttja dragplåster som Trollska skogen och Järvsö.

Men regional utveckling kräver mer. Vi måste ge service som gör att människor vill bo kvar här. Vi måste garantera bra utbildningsmöjligheter och bra företagsklimat. Vi måste se till att det skapas arbetstillfällen (just nu är 14000 människor arbetslösa i regionen), vilket gör människor självständiga och ger dem framtidstro. Och vi måste göra det i hela regionen, för alla, oavsett bostadsort!

 

Region Gävleborg måste ta en ledande roll för utvecklingen, vilket kräver samarbete mellan region och alla tio kommuner.  Här finns ett jobb att göra! Jag vill göra det! För att bygga en region av hoppfulla krävs bättre samarbete inom regionen, bättre samarbete med andra regioner och med riksdagen. Region Gävleborg skall hålla ihop helheten och tala med en röst för alla.

 Som moderat vill jag visa i aktiv handling att det går att leva i hela regionen genom att erbjuda sjukvård som ständigt utvecklas, genom infrastruktur med järnvägar, vägar och  fiberutbyggnad som når fram till alla.

En av de viktigaste uppgifterna för regionen är sjukvård. Sjukvård som upplevs trygg oavsett bostadsort. Väl fungerande sjukvård krävs för att människor ska vilja bosätta sig eller starta ett företag i vårt län. Region Gävleborg måste visa att regionen satsar på vård överallt i regionen, även i  Hälsingland, t ex genom att satsa på akutsjukhuset i Hudiksvall.

För närvarande är trenden att vård flyttas från små orter. Det gör det allt svårare att bo kvar på landsbygden. Jag vill aktivt motverka den utvecklingen. Vård som kan bedrivas effektivt med hög kvalitet nära medborgaren skall utföras där! Som moderat vill jag visa i aktiv handling att det går att leva i hela regionen genom att erbjuda sjukvård som ständigt utvecklas, genom infrastruktur med järnvägar, vägar och  fiberutbyggnad som når fram till alla.

 

Framtiden byggs genom den handlingskraft vi har idag! Det är dagens beslut som avgör vilken framtid vi får. Vågar vi i Gävleborg ta modiga och  långsiktiga beslut kommer vår region att bli en av de bästa att leva i!

 

Maria Molin (M)

Regionråd i opposition

LÄS fler debattartiklar här:

Replik: "Alla föreningar i Gävle kommun är välkomna att söka stöd"

S: Vi lanserar trygghetsprogrammet – begränsa vinster i välfärden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel