Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekommenderas!

/

Disney Interactive har spottat upp sig rejält på spelfronten på senare år och deras ”Toy Story 3”-spel var en riktig höjdare. Det är antagligen därför som utvecklaren Avalanche Software återigen fått förtroende att omvandla Pixar-film till spel.

Annons

Precis som biofilmen handlar det om agentaction på fyra hjul. Blixten Mc Queen och hans kompisar tränar för att bli agenter i organisationen C.H.R.O.M.E. i en serie virtuella racingtävlingar där trick, vapen och sladdsvängar är vardagsmat.

Avalanche har skapat en skön mix mellan ”Burnout”- och ”Mario Kart”-spelen där du kan spela på egen hand i storyläget eller mot kompisar i multiplayerläget.

Och man gör det med den äran.

Grafiken är läcker, med gnistrande polerade bilar. Kontrollen sitter som en smäck i varje sladdsväng. Och vapenarsenalen är en garant för skadeglada kompismatcher.

”Cars 2” är knappast originellt, men förvaltar arvet från sina förebilder på ett suveränt sätt.

För de yngsta kommer spelet garanterat att bli en höjdare med sin lagom förlåtande svårighetsgrad och jag tippar att en hel del mammor och pappor riskerar att bli fast i de smittsamt charmiga racingtävlingarna. Rekommenderas!

Jens Höglin

Mer läsning

Annons