Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordmånga vill stå på scen i La Traviata

– En tjej ska flygas in från Tyskland för att provsjunga, säger producent Margareta Andersson.


I går var det audition för operauppsättningen La Traviata i Bomhus Folkets hus.

Margareta Andersson är överväldigad av det enorma intresset för Verdis La Traviata som Gefle Musikdramatiska Teater ska sätta upp hösten 2009.

Intresset för att få provsjunga för en roll är så stor att de måste ha en extra audition om två veckor.

– När vi satte upp Figaro var det ett 15-tal som kom till audition. Nu har vi 55 uppskrivna, och det ringer fortfarande, säger hon.

Hon berättar att det är många välmeriterade solister som sökt. Det finns också en och annan nybörjare med på auditionlistan.

Maria Hintze, 33, från Stockholm har sjungit klassisk musik i sex år. Hon såg märkbart lugn ut när hon lämnade över noterna till pianisten och ställde sig vid scen och sjöng Desdemonas aria och Porgi amor. Mitt i framförandet började hennes mobil att larma så hon fick bryta och börja om.

– Jag vet inte hur det gick, sådär. Det är min första riktiga audition, säger Maria som hoppas på en av de mindre rollerna.

I mitten av december ska rollistan vara klar. Och i september 2009 spelas La Traviata på Gävle Teater.