Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordstarkt stöd för Miljöpartiet

Miljöpartiet ökar med tre procentenheter till partiets högsta nivå hittills i en Demoskopmätning. Samtidigt får det rödgröna blocket egen majoritet.

– Vi känner medvind, säger Maria Wetterstrand till Expressen.
MP får 10,6 procent av väljarstödet och partiets uppgång medför att det rödgröna blocket drygar ut sitt opinionsförsprång, trots att både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna backar i mätningen. Om undersökningens resultat skulle stå sig i ett riksdagsval får de tre partierna egen majoritet: 50,1 procent mot 44,5 procent för de fyra allianspartierna.
S backar med 0,8 procentenheter till 34,4 procent och V förlorar 1,1 procentenheter och landar på 5,1 procent.
I regeringsalliansen minskar Moderaterna mest, med 2,6 procentenheter till 27,3 procent. Centern förlorar 0,4 procentenheter till 4,7 procent.
Folkpartiet går upp med 0,8 procentenheter och hamnar på 7,2 procent.
KD:s uppgång är 0,5 procentenheter och partiet får 5,3 procent.
– Det är mycket glädjande att se siffror som går åt rätt håll, säger KD-ledaren Göran Hägglund till tidningen.
Sverigedemokraterna ökar också 0,5 procentenheter och hamnar på 4,3 procent.
Demoskops undersökning som publiceras i Expressen omfattar 1 011 intervjuer som gjorts den 24 februari–3 mars. Tidningen anger inte vilka av förändringarna som är statistiskt säkra.