Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rensfeldt missade den stora guldfesten

Guldfirandet varade hela natten efter finalsegern mot Ryssland.

Därför fick Ludvig Rensfeldt ledigt när hans Sarnia Sting mötte Erie Otters dagen därpå.

Men natten till i dag klev den förre Brynässpelaren ut på isen igen – i Niagara Falls.

– Man går fortfarande runt med ett stort leende på läpparna, säger Rensfeldt.

Annons

När Sporten får tag på Ludvig Rensfeldt är det cirka sex timmar kvar till hans Sarnia Sting ska möta Niagara IceDogs i den kanadensiska juniorligan.

Tidigare under gårdagen hyllades de svenska JVM-guldhjältarna i Kungsträdgården i Stockholm, en höjdpunkt alltså Rensfeldt gick miste om.

– Självklart känns det lite trist att inte kunna vara med när laget hyllas av svenska folket. Men det är som det är. Jag tänkte att jag skulle surra med några av grabbarna lite senare, och höra hur det var, säger Rensfeldt på telefon från Niagara Falls i Ontario, Kanada.

Efter finalsegern mot Ryssland tidigt i fredags morse, svensk tid, gav sig Rensfeldt ut i Calgarynatten tillsammans med resten av guldgänget. Och efter en lång och livlig natt var det dags att lämna Calgary dagen därpå.

– Jag åkte från Calgary till Toronto och sedan vidare till Niagara. Jag bodde på hotell här i natt, säger Ludvig Rensfeldt, som alltså inte fanns med i Sarnia Stings 4–0-seger borta mot Erie Otters natten till lördagen, svensk tid.

– Jag fick återhämta mig, och nu är jag utvilad efter att ha fått mycket sömn i natt.

För särskilt mycket sömn blev det av naturliga skäl inte efter Mika Zibanejads mål som gav Sverige det första JVM-guldet i ishockey sedan 1981.

– Men det var det värt, säger Rensfeldt, som noterades för ett mål och fem assist i turneringen – och i finalen var han nära att avgöra.

– Jag fick ett gratisläge, men att det inte blev mål skiter jag fullständigt i nu när vi vann. Totalt sett gick det helt okej för mig. Jag tycker att vi var ett härligt gäng där alla gjorde bra ifrån sig.

I det ryska laget fanns Rensfeldts lagkamrat från Sarnia Sting – 18-årige Nail Yakupov.

– Det är klart att det var extra kul att vinna med tanke på att han spelade i det ryska laget. Efter att vi hade vänt och vunnit mot dom i gruppspelet, sa han i nån intervju att de verkligen ville ha revansch. Men vi spelade riktigt bra i finalen och var värda att vinna, säger Rensfeldt och berättar sedan att Yakupov skadade sig i finalen.

– Han skadade tydligen knäet och kommer inte att spela matchen mot Niagara, men jag vet inte hur allvarligt det är och hur länge han blir borta.

Rensfeldt njuter ordentligt just nu, inte minst med tanke på att han förra året som allra sista forward fick beskedet att han inte skulle få en plats i JVM-laget.

– Jag fick chansen nu i stället, och det har varit helt fantastiskt att få vara med. Det här går inte att jämföra med något annat man upplevt i karriären, det är överlägset det allra bästa. Och det blir extra speciellt eftersom Sverige inte hade vunnit JVM på 31 år.

• Vad tar du med dig till Sarnia Sting?

– Först och främst ett oerhört bra minne, som har gett mig ännu mer erfarenhet. Sedan har jag fått ett högre tempo i mig som jag kommer att ha nytta av här.

Ludvig Rensfeldt har gjort tio mål och tolv assist på 29 matcher i Sarnia Sting.