Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: "Alla föreningar i Gävle kommun är välkomna att söka stöd"

Vänsterpartiet i Gävle 27 mars på arbetarbladet.se: Hemslöjdens Vävstuga hotas av nedläggning: "Var finns KD:s vilja till dialog?"

”Kristdemokraterna pratar jämt och ständigt om hur viktigt civilsamhället är...” Så började en artikel från Vänsterpartiet nyligen.

 

Ja, helt rätt, vi kristdemokrater tycker att civilsamhället är viktigt. Just därför utvecklar vi dialogen mellan kommunen och civilsamhället.

I sin artikel lyfter (V) fram en förening och den hyreshöjning på deras lokaler som hyresvärden står inför att göra. Lite längre ner fortsätter man. ”Vänsterpartiet har aldrig begärt att kommunen ska betala den nya hyran, men var finns Kristdemokraternas vilja till dialog”. 

 

När det gäller föreningsstöd så är alla föreningar i Gävle kommun välkomna att söka de bidrag, hjälp och stöd som finns att få. Därmed är det inte sagt att alla kan få det. I första hand är kommunens fokus när det gäller stöd och bidrag på verksamheter för barn och unga.

 

Den 15 februari bjöd vi kristdemokrater tillsammans med Alliansen Gävle in till en första dialog och inspirationsfrukost, ”Ett förenat Gävle”, för och med civilsamhället. Som initiativtagare till detta kändes det extra roligt att få hälsa välkommen. Till denna första träff samlades 120 personer från en mängd olika föreningar, samfund och organisationer. 

Tanken med dessa frukostar är bland annat att utveckla dialogen mellan civilsamhället och kommunen.

 

Ett gott exempel på dialog med civilsamhället på ett sätt som tidigare inte funnits i Gävle kommun. 

 

Kristdemokraterna Gävle

Jan MyléusMartina KyngäsJan-Eric AnderssonLili André

LÄS fler debattartiklar här:

S: Vi lanserar trygghetsprogrammet – begränsa vinster i välfärden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel