Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: "Inget parti är för barnäktenskap"

Annons

Martina Kyngäs och Caroline Szyber (KD) 9 april: Totalförbjud barnäktenskap i Sverige

Att Martina Kyngäs och Caroline Szyber (KD) försöker sprida felaktiga rykten kring en sådan allvarlig fråga som barnäktenskap är att sjunka till en ny nivå av pinsamhet. Ett svek mot väljarna, den politiska debatten och demokratin. 

Sverige har en av världens hårdaste lagar mot barnäktenskap och den är på väg att bli ännu hårdare. Just nu bereds en ny lag som ogiltigförklarar barnäktenskap som ingåtts i andra länder. 

Barnäktenskap bör och ska alltid motarbetas. Inget parti är för barnäktenskap Alla är emot. Faktum är att Vänsterpartiet var det enda partiet som röstade för ett totalförbud mot barnäktenskap redan 2014.

Ett arbete som påbörjades under 2017 och av den anledningen röstade nyligen Vänsterpartiet tillsammans med övriga rödgröna nej till oppositionens förslag till ett så kallat tillkännagivande om att komma med en lag om att förbjuda barnäktenskap i riksdagen. För arbetet med en lagskärpning är redan igång och väntas träda i kraft 1 januari 2019. Det som sker nu är att Riksdagen följer den demokratiska lagstiftningsprocess. Något som aldrig får åsidosättas.

 Barnäktenskap bör och ska alltid motarbetas. Inget parti är för barnäktenskap Alla är emot. Faktum är att Vänsterpartiet var det enda partiet som röstade för ett totalförbud mot barnäktenskap redan 2014. Något vi i Vänsterpartiet tycker att alla andra partier borde ha ställt sig bakom redan då. 

 

Att sprida falsk information är inte schysst mot medborgare eller politiska motståndare. Det borde Kyngäs som tillhör den politiska ledningen i Gävle kommun försöka att efterleva. 

 

Gin Akgul Hajo

Tord Fredriksen

Isabella Bexell

Vänsterpartiets kommunstyrelseledamöter

LÄS fler debattartiklar här:

Stoppa farliga läkare

Byggnads GävleDala: "Vi kräver en regering som står på arbetarnas sida"

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons