Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik om marknadshyror (M): "Vi planerar ingen hyreschock"

Annons

Sara Astner, Lars-Erik Lönnqvist, Jasmine Larsson och Anders Eriksson (S) 31 augusti.

Vi moderater har inget förslag om att införa marknadshyror och planerar därmed heller inte någon hyreschock. Det är otroligt olyckligt att denna bild cirkulerar, om än inte helt oväntat att den gör det just nu. Valdagen närmar sig med stormsteg och (S) ägnar sig åt att vilseleda väljarna genom att sprida falsk information om vår politik. Det har varnats för en smutsig valrörelse och mycket desinformation, att dagens regeringsparti idag ägnar sig åt det är väldigt anmärkningsvärt. 

Självklart har vi många förslag inom bostadspolitiken. Det räcker med att se sig om i Gävle för att se att det byggs i varje gatuhörn, både hyresrätter och bostadsrätter. I Gävle har vi ett stort bestånd av allmännyttiga hyresrätter.  Vi vill se en mångfald av bostadsformer och även införa hyrköplägenheter. Det skulle ge fler och framförallt unga möjlighet att köpa och äga sitt boende och genom det minska risken att fastna i fattigdomsfällor. Hyrköp innebär att en del av hyran sätts av till en framtida kontantinsats för köp av lägenheten. Idag krävs en hög kontantinsats som många inte har råd att betala. Genom hyrköp möjliggörs att fler kan äga sitt boende.

Vi moderater värdesätter valfriheten och mångfald. Vi värdesätter även vuxna och konstruktiva samtal inom politiken.Patrik Stenvard (M) Kommunalråd

LÄS fler debattartiklar här:

Replik om strokevård: "Det finns inga skillnader i vården mellan kvinnor och män"

Björklund och Fredriksson (L): Skolan först när vi bekämpar klyftor

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons