Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: Stenvard (M): Fler vuxna samtal bland Gävles politiker

Annons

Jörgen Edsvik (S) och Åsa Wiklund Lång 22 maj: Edsvik och Wiklund Lång (S): "Vi måste komma ur röran och återupprätta förtroendet"

Ingen har nog undgått att det i år är valår. I skrivande stund är det drygt 100 dagar kvar till valdagen, att vi kommer närmare och närmare september blir allt mer tydligt för varje dag. Som moderat är jag extra stolt denna valrörelse, mitt parti och jag själv går in i denna valrörelse med en ambition och önskan om vuxna samtal i politiken. Där sakfrågor diskuteras och konstruktiva debatter får utrymme, det förtjänar väljarna. Det är tråkigt att denna ambition inte verkar finns inom samtliga partier.

 

Det Åsa Wiklund Lång (S) och Jörgen Edsvik (S) här visar prov på är nog tyvärr bara en försmak över hur denna valrörelse kommer att utspela sig. Jag har nu fått förtroendet att hantera den aktuella frågan, det kommer jag göra ansvarsfullt och på bästa sätt för de berörda parterna och för Gävleborna. Min inbjudan till dialog och samtal med oppositionen gällande ärendet står kvar.

Som moderat är jag extra stolt denna valrörelse, mitt parti och jag själv går in i denna valrörelse med en ambition och önskan om vuxna samtal i politiken. Där sakfrågor diskuteras och konstruktiva debatter får utrymme, det förtjänar väljarna.

När jag var ute och knackade dörr i söndags kom frågor från Gävleborna om vården, skolan, kollektivtrafiken och tryggheten. Det är viktiga frågor både för Gävleborna och oss moderater, vi kan inte riskera att dessa frågor hamnar i skymundan på grund av att vi politiker tävlar om vem som kan kritisera varandra mest. Det bidrar enligt mig inte heller till att ge väljarna en bild av vad de politiska partierna står för, snarare riskerar det att skada förtroendet för politiker ytterligare.

 

 

Patrik Stenvard (M)

Kommunstyrelseordförande

 LÄS fler debattartiklar här:

C: Socialdemokraterna har misslyckats i klimatpolitiken

Lagen om anställningsskydd måste stärkas!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel