Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik till Olle Ljungbeck

Annons

Kritiken mot att politiker deltar i seminarier är ingen fråga om vad som är vänster eller höger. Däremot så finns det ett sådant perspektiv på det hela. Det finns en oerhörd skillnad i vad högerpolitiker och vänsterpolitiker tillåts göra. Att som moderat minister inte ha betalat tv-licensen var tillräckligt för att tvingas avgå, däremot är detta ett accepterat beteende av en socialdemokratisk partiledare, en förseelse som dessutom bara är en i den enorma mängd misstag Mona Sahlin begått.

I händelse av att min ålder är oerhört intressant så är jag 20 år gammal. Huruvida Arkelsten svingade champagnebägare med någon direktör har jag ingen aning om men jag förutsätter naturligtvis att Olle Ljungbeck inte sprider lögner och förtal.

Sen är min åsikt naturligtvis att de folkvalda ska vara ute i blandade verksamheter och jag kan garantera dig att likväl Sofia Arkelsten som Fredrik Reinfeldt har druckit kaffe med de ”vanliga människorna” på exempelvis skolor och äldreboenden. Nya Moderaterna har utfört ett väldigt omfattande arbete med att vara ute på arbetsplatser i dels privat med framförallt offentlig sektor, ett arbete vi är oerhört stolta över.

Problemet är att Ljungbeck inte lyckas presentera någon lösning. Vill vi att våra politiker ska ges möjlighet att vara ute i verksamheter? Om så är fallet så måste detta betalas. Sen om skattebetalarna eller Shell själva betalar förändrar inte det faktum att politikern har gjort resan och oavsett vilket så anser Ljungbeck politikern vara ”köpt”. Men vem, Olle Ljungbeck, ska betala?

Efter att ha löst detta så består frågan vem som är god och vem som är ond. I kvällspostlogiken så är RFSU, Svenska Naturskyddsföreningen och Hamas goda medan BMW och Shell nästan beskrivs som urkällan till allt ont.

Jag ser mycket stora problem med avsaknaden av en författningsdomstol och svindleriet bland de valda europaparlamentarikerna men anser inte att en miljöpolitiker som deltar i ett miljöseminarium är ett liknande problem. Makt korrumperar – visst är det så. Men att delta i ett seminarium är inte korruption.

Hampus Furubacke
Distriktsordförande MUF Gävleborg

Mer läsning

Annons