Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik till Stefan Löfven, Agneta Gille, Pyry Niemi mfl..

Europa är inne på sitt femte år av ekonomisk kris. När länder i vår närhet tvingas skära ner i offentlig verksamhet och höja skatter kan Sverige fortsätta att satsa på fler jobb och att utveckla välfärden. Det är därför anmärkningsvärt hur Socialdemokraterna väljer att beskriva verkligheten.

Sysselsättningen i Sverige har ökat. 200 000 fler är sysselsatta sedan 2006 och detta har inneburit 26 000 nya jobb i Uppsala län. Uppsala län har också lägst arbetslöshet i landet. Däremot är det fortsatt viktigt att satsa på reformer för fler i arbete och fortsatt utveckling av vårt län.

Alliansens budget innehöll stora infrastruktursatsningar som är viktiga för vår region. Fortsatta satsningar för att göra det enklare att pendla från länets norra delar är viktiga för att även dessa kommuner ska växa. En konkurrenskraftig bolagsskatt är också viktigt, detta gynnar även mindre företag som vill etablerat sig på orter som domineras av få, större bolag.

Socialdemokraterna talar om satsningar på miljoner, men kan inte svara på hur 30 miljarder i skattehöjningar ska ge fler jobb. De föreslår höjd bolagsskatt, fördubblad restaurangmoms och fördubblade arbetsgivaravgifter för unga, detta slår direkt mot de som vill komma in på arbetsmarknaden.

Det finns stora utmaningar för Älvkarleby och Tierp. Kommunernas attityder till företagande kan många gånger vara avgörande för var företag etableras. Vi vill vara tydliga med att all företagsamhet i länet är välkommet och i alla verksamhetsområden. Vi jobbar därför för mer valfrihet i Älvkarleby och Tierp.

Hur barnomsorgen och skolan fungerar påverkar självklart föräldrarnas arbetssituation. Det är viktigt att i dessa frågor utgå från de enskilda barnens behov. Föräldrar ska kunna känna sig trygga i att lämna sina barn på dagis och nattis när de går till jobbet. Det är också viktigt att tidigt fånga upp de som har svårt i skolan.

Alliansen har lagt sin sjunde gemensamma budget, mot detta står en splittrad opposition
För att vi ska fortsätta att utveckla Uppsala län krävs lyhördhet från politiker och en offensiv politik i kommunerna. Vi jobbar ständigt för fler arbetstillfällen och att hela länet ska leva.

Ulrika Karlsson (M), riksdagsledamot för Uppsala län
Per Bill (M), riksdagsledamot för Uppsala
Jessika Vilhelmsson (M), riksdagsledamot för Uppsala län
Marta Obminska (M), riksdagsledamot för Uppsala län
Daniel Blomstedt (M), gruppledare Moderaterna i Tierp
Kenneth Holmström (M), oppositionsråd i Älvkarleby kommun