Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ria står redo att ta över efter Lättings

Ria är nära att ta över lokalerna i det gamla fängelset i Gävle efter Kulturhus Lättings konkurs. Ria väntar på besked från fastighetsägaren Statens fastighetsverk.

Som Arbetarbladet tidigare berättat är Hela människan, eller Ria som det ofta kallas, intresserat av att ta över efter den konkursade föreningen Kulturhus Lätting.

Nu är en lösning nära, även om Rias föreståndare Roland Söderberg inte vill ropa hej ännu.

– Vi har tagit flera beslut om våra intentioner för verksamheten men allt är inte riktigt klart än, säger han.

Efter att ha förankrat frågan på ett styrelsemöte och fått klartecken från organisationen så är Ria redo att ta över. Det som behövs för att kunna köra i gång är de ska få ett hyreskontrakt med fastighetsägaren Statens fastighetsverk.

– Det är det som behövs för att vi ska kunna kliva in och bedriva verksamhet. Men jag vet inte om det finns andra som också står på tur och som säger samma sak, säger Roland Söderberg.

Roland Söderberg kan inte bekräfta att detta även betyder att Ria kommit överens med konkursförvaltaren om att köpa konkursboet.

– Vi har haft våra förhandlingar och har den uppgörelse som vi har. Fram tills att allt är helt klart är det en pågående förhandling så jag kan inte säga mer än att vi är redo att gå in.

Roland Söderberg vill förtydliga att Ria inte kommer att flytta eller lägga ned någon av sin nuvarande verksamhet på Brynäs, även om Ria skulle ta över efter Lättings.

– Vi behåller det vi har och sedan utökar vi vårt utbud. Det är tanken om allting går i lås, säger han.

Konkursförvaltaren Bertil Wingqvist har tidigare sagt till Arbetarbladet att förhandlingar pågår med Ria, ABF Gästrikebygden och en till intressent. Utöver dem ska det finnas tre till som visat intresse, enligt Bertil Wingqvist.