Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt stämde när Malin besegrade stjärnryttarna

Malin Sima slog världscupryttarna med sin Monte Rey i veckoslutets stora 4-dagars nationella hopptävlingar i Södertälje.

Annons

Det var lördagens 1.30-hoppning i två faser A:0/A:0 som Gävletjejen Malin Sima, 23, vann med sin häst Monte Rey, 8, över 81 starka konkurrenter. Ekipaget tävlar för Högbo ridklubb och tränas av Cia Tenggren.

– Det var en kanonritt, en av de bästa som jag någonsin har gjort! Allting stämde så bra! Jag är så fascinerad över min häst.

Hur kändes det?

– Det var häftigt, måste jag säga! Det var en så fruktansvärt hög standard på de stora tävlingarna. Det var mycket bra och fina hästar där. Och så vinner jag och får höra på prisutdelningen att världscupryttaren Roberto Cristofolertti blir trea, det var nästan så man ville be om ursäkt… Det var coolt. Han är så duktig, Monte Rey.

Malin och Monte Rey åkte med Cissi Hansson i hennes lastbil.

– Jag åkte med på så här stora tävlingar för att lära mig mera av Cissi som har varit ute mycket land och rike runt. Hon coachade mig perfekt. Hon är en guldklimp. Och jag fick ett kvitto på att jag har tränat rätt med Monte Rey. Han har ju känts i så fin form en längre tid…

Eftersom du åkte med Cissi, fick väl inte mamma och pappa följa med den här gången?

– Jo, syrran bor i Södertälje, så de åkte ner från Hamrånge för att hälsa på henne och allihop hejade fram mig till vinst.

På fredagen red Malin meetingets första 1.30, som gick direkt på fel och tid (bed. A:0) och hade 255 anmälda ekipage och klassen delades. Malin och Rey fick två nedslag (ett litet pet på A-hindret i 2-kombinationen och ett på sista hindret).

– Han hoppar otroligt bra, det är upp till mig att våga lita på honom.

På söndagen deltog de i 1.35 i två faser (A:0/A:0) med 180 startande ekipage. Det blev två ner även här (pet på B-hindret i 2-kombinationen och sista igen).

– Han blev lite spänd och bockade i svängarna. Jag placerade honom inte riktigt bra. Det är små detaljer som jag har att jobba på.

Nu är det sluttävlat för i år och det blir vintervila?

– Neej, nu blir det hårdkörning. Det blir inget tävlande, men jag ska planera och träna mycket markarbete. Vi ska träna mycket styrka och jag ska träna på att lita på honom när det blir höjder och parallelloxrar. För tävlingsmänniska är jag…!

Foto: PER TRANÈ

Annons