Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alma och Anna vann Medelsvår B i Gävle

Värdklubben Gävle ryttarsällskaps Alma Karlsson och Gävle ponnyklubbs Anna Hillgren vann den medelsvåra klassen, efter det att Tierps ryttarklubbs Ottilia Söderström vunnit Lätt A i söndagens regionala ponnyhoppning i Lervik.

Annons

Alma Karlsson tog sin första seger i Medelsvår B med sin D-ponny Cocktail. Som omhoppningens enda felfria dessutom!

• Grattis, Alma!

– Tack! Det var roligt. Vi har haft övriga placeringar i medelsvår, senast blev vi tvåa i Tierp, men vi har aldrig vunnit, konstaterade Alma, som var lika glad som mamma Ulrika.

Anna Hillgren vann C-kategorin med sin Lucky Guess, som snabbast av omhoppningens tre felfria.

Dubbelt felfria Alma och Anna hade snuvat 15 respektive 16 starka konkurrenter, från bland annat Timrå, Sundsvall, Söderhamn, Bollnäs, Dalarna, Tierp, Västerås, Enköping och Stockholm, på segern.

Ottilia Söderström var med sin D-ponny Pepita oslagbar som det snabbaste ekipaget av de åtta felfria i Lätt A-klassens båda faser. Startfältet innehöll ytterligare 30 ekipage. Det blev lika många dubbelnollor som det antal priser som skulle utdelas, så andrafasens tider placerade ekipagen inbördes med Ottilia och Pepita i toppen.

Den högsta klassen var förstås Medelsvår B, men huvudklass var Ponnyallsvenskans division I Gävleborg omgång 3 i Lätt A. Eftersom svårigheten var höjd från de tidigare Högbo- och Bollnäsomgångarnas Lätt B, var den här deltävlingen verkligen den avgörande, för poängen räknade med koefficient 1,5.

Ofta uteblir de lag som ligger längst ner i tabellen när serierna avslutas med den tredje omgången, som i de flesta fall också höjs i svårighetsgrad. Men så icke i denna serie. Alla de åtta lagen har kämpat på i samtliga omgångar. DE kom även till den högre klassen som var den första inomhus. Inget av dem nollade i grundomgången. Lägsta summa felpoäng, åtta, fick både hemmalaget Gävle ryttarsällskap, Bollnäs RS och nybildade Ringnäs RF, som fick mötas i omhoppningen utan höjning och längning av hindren.

Serien består av fyramannalag, varav de tre inbördes bästa ekipagen sammanräknas. Men i likhet med Bollnäs och Storvik Ovansjö bestod GRS av enbart tre ekipage. GRS-arna fick i omhoppningen starta i en svit efter varandra, efter det att Ringnäs hade haft tre felfria ritter och var det enda laget som skulle kunna sluta på noll fel, varför sista ryttaren avstod.

GRS:s första var Karin Eurenius/Nogger Star, 4 fel i grundomgången, nu 5 fel. Andra ekipaget var Martina Bartholf/Red Rose, också 4 i grunden, nu 25 fel. Ekipaget som vid kvällsdags skulle gå och vinna Medelsvår kategori D, Alma/Cocktail, nollade inte enbart i grunden, de gjorde ”favoriterna i repris” och presterade även en felfri omhoppning.

Ringnäs hade tagit sin andra seger och vann serien överlägset, trots sjätteplatsen i Bollnäs. Bollnäs blev tvåa i omgången och Gävle RS trea.

Annons