Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna ett SM-hopp för femte gången

Gävle ponnyklubbs Anna Hillgren/Lucky Guess är det ponnyekipage i hoppning som har kommit längst i Gästrikland.
Nu bär det av till SM – för femte gången individuellt!

Annons

Anna Hillgren är 17 år, bor i Hille på gården med stall, där bland annat Lucky Guess står. De tävlar för Gävle ponnyklubb. Tränar gör de för klubbens ridskolechef Anita Engholm i hoppning och för instruktören Anna-Karin ”Knäcken” Fredell i markarbete.

Inomhus-SM går det här veckoslutet i Ljungby. På fredag går framhoppningsklassen och Kval 1 i Medelsvår B bedömning A. På lördag Kval 2 i Medelsvår A bed. A. För de som inte kvalar in till söndagens final i Medelsvår A A:1a, är alternativet dagens Medelsvår B.

Att du kvalar till finalen är väl givet?

– Jag satsar på det.

Vad är ditt mål?

– Målet är felfria rundor i alla starter.

Hur är din plan?

– Om jag rider bra så går han bra.

I årets utomhus-SM i Vetlanda i augusti tog Anna och Guess en hedrande elfteplacering på mycket svåra banor.

Berätta, Anna!

– Vi var felfria i framhoppningsklassen och i Kval 1. I Kval 2 fick vi tio fel, varav fyra för ett stopp, fyra för ett nedslag och två tidsfel. Det var den svåraste bana jag någonsin har ridit. Det var jättesvåra vägar. Han var säkert lite trött också efter tävlandet torsdag till söndag. Men jag är nöjd ändå fastän vi hade så mycket fel, för halva startfältet fullföljde inte. I finalen fick vi två riv i grunden, efter att vi var felfria ända fram till den sista linjen, där vi rev det tredje sista och sista hindret. Det var bara otur, vi hade lika gärna kunna varit felfria.

Så här gick det för dem i de tidigare svenska mästerskapen som Sporten refererade från då. Anna berättar om sina tidigare års SM:

2006 Hamre, Västerås, inomhus:

– Vi var felfria i Kval 1 och jag ramlade av i Kval 2.

2007: Året som Lucky Guess var skadad.

2008 Högbo, utomhus:

– Vi tog en tiondeplacering.

2008: Kungsbacka, inomhus:

– Vi tog en tolfteplacering.

Det här blir deras femte SM, som även blir det sista tillsammans. Anledningen är att Anna fyller 18 i december och faller vid årsskiftet för åldersstrecket för att tävla ponny. Lucky Guess ska bytas ut mot en stor häst.

Har du en sådan på gång?

– Nej, men vi letar hela tiden efter stor häst.

Mer läsning

Annons