Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna och Corsa skördade framgångar i Söderhamn

Gävle ponnyklubbs ungdomsryttare Anna Hillgren blev med sin nyinköpta hopphäst Corsa 8 Söderhamnshoppets meetingvinnare.

Annons

De 2-dagars lokaltävlingarna i hästhoppning var tävlingspremiären för Anna Hillgren med sin nya Corsa 8 från Piteå, som hon bara haft i några veckor. Efter lördagens två andraplaceringar på noll fel i båda faserna, i 1.00 och 1.10, ledde de meetingpriset på 16 poäng.

Efter fem meetingpoäng för femteplaceringen i söndagens 1.10 i två faser på 0+4 fel, var det avslutningsklassen 1.10 A:1a som blev avgörande. Duon vann som den snabbaste av de båda felfria i den förhöjda omhoppningen. Med den överlägsna tiden 33,47 i jämförelse tvåan Hudiksvalls Camilla Sundqvists 37,41 med Colon.

Men detta var klart först efter att de åtta i grunden felfria hade hoppat om och hälften fick pris. Anna och Corsa vann på 31 meetingpoäng.

Annas allra första tävlingsstart med Corsa 8 gjorde hon i lördagens enmetershoppning, där Högbo RK:s Anna Nylén vann med sin Buggatti. Och där hennes klubbkompis Amanda Lövstedt/Kaprice blev femte- och sistapristagare som snabbast av de två med fyra fel i Fas 2.

Annas och Corsas andra start gjorde de i den efterföljande 1.10, som vanns av Söderhamns HPK:s Helena Heramb/Qville och som till slut blev meetingtvåa på 27 meetingpoäng.

Mera Gävle ponnyklubb – en seger till: Gabriella Eriksson har nyss köpt Monte Rey av Älvkarlebys Malin Sima, som börjat plugga i Borås. Även Ella gjorde här på söndagen sin premiärstart med sin första stora häst och kunde inte lyckas bättre. De fick Clear round-rosett i morgonens 0.90 meter och vann den efterföljande 1.00 som felfria i båda faserna direkt på tid.

Och apropå GPK och ponnyryttare på stor häst: Rebecca Norman startade sin nyinköpta Cambello QT och blev dubbelnolla i en meter och fick fem fel i 1.10-klassens första fas.

Älvkarleby RK:s Maria Stjernmo blev femteplacerad med sin 21-årige Comar Clover i lördagens första 1.10 på fyra fel i Fas 1, där Anna och Corsa tog en av sina andraplaceringar.

Efter hemmasegern förra helgen blev Högbo RK:s Christina Persson trea med sin Oscar i söndagens första 1.10 på två gånger noll fel, där Anna och Corsa blev femma.

Marias klubbkompis Sophie Hammarin blev tvåa med sin Just for Me i lördagens andra 1.10 avdelning B på fyra fel.

Christinas klubbkamrat Johanna Jojjo Perman red lektionshästen Miro felfritt i båda de inledande 0.90-hoppningarna. I lördagens fick även Älvkarlebys Johanna Eriksson med nya Wizla HS Wizla van de Elandhoeve och Gävle FRK:s Emma Andersson med sin Trinity Clear round-rosett.

BENGT CARLSSON

Mer läsning

Annons