Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÄRK tvåa efter jämn omhoppning

Älvkarleby ridklubb blev tvåa i Ponnyallsvenskans division 1-hoppning i Hudiksvall.
Detta efter en otroligt spännande omhoppning.

Annons

Hudiksvall RPK arrangerade 2-dagars regionala ponnytävlingar.

ÄRK-laget bestod av i startordningen Amanda Lindström/Garth Brooks, Sanna Jakobsson/Blixt, Sabina Forsmark/Burkoole Boy och Moa Öhman/Värends Seb.

Efter noll fel i grundomgången mötte de Söderhamnsklubben Ringnäs RF:s båda lag i en förhöjd omhoppning. Ringnäs lag 1 vann på summa noll fel igen. Älvkarleby blev tvåa på summa fyra fel, lika som Ringnäs lag 2, men ÄRK:s totaltid var hela tio sekunder kortare.

Amanda Lindström med sin C-ponny Garth Brooks vann individuellt 0.90-1.00-hoppningen (Lätt B) över 15 konkurrenter efter en felfri både första och andra fas. Ekipaget vann med nästan sex sekunder över tvåan i den sammanslagna kategori C+D.

I 1.10 (Lätt A) två faser A:0/A:0 vann Högbo ridklubbs Jennifer Gellerstedt på sin D-ponny Antonio.

Det var en glad Jennifer som tycker att det är roligt att ”Anton” visar att han är i bra form nu när han ska åka på Globen-kval i Ljungby.

När ”Anton” köptes 2006 kunde han inte något. Han var importerad från Irland, var bakrädd, het som aldrig förr och hoppade längdhopp. Han var och är inte lätt att rida men är rena drömmen att hålla på med i stallet. Louise (storasyster), som hade honom först, fick börja från början på 80 cm och jobba sig upp i klasserna.

Jennifer tog över honom för ungefär två år sedan och har ridit med i Elitlaget för Högbo ridklubb och red Lag-SM på Strömsholm. Jennifer och Anton är dessutom kvalade till individuella Inomhus-SM som går på Strömsholm i november.

Mer läsning

Annons