Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslutning för hoppteamet

Gävleborgs Utvecklingsteam i hoppning har haft sin andra och sista kurs för i år. Landslagsryttaren Helena Persson höll i träningarna även den här gången.

Annons

Gävleborgs ridsportförbund är arrangör för utvecklingsteamet i samarbete med sponsorn Länsförsäkringar Gävleborg. Första kursen för i år gick i Bollnäs i våras.

Även då under ledning av Helena Persson från Västerhaninge. Meningen var att Bollnäs RS skulle vara platsen även nu, lördag – söndag, men ridhusets underlag gjorde att utbildningen flyttades till Gävle ryttarsällskap söndag – måndag med Leif Hall som värd.

Helena tillhör landslaget. Hon blev svensk mästare i årets Utomhus-SM i värmländska Hammarö och tog silvermedalj i årets Inomhus-SM i Umeå.

Har du tränat utvecklingsteam tidigare?

– Nej. Men jag jobbar med träningar jämt. Jag har tränat ryttare från russ och B-ponnyer upp till SM på stora hästar. Dessa är elever som jag har varje vecka.

Hur är det att hålla träningar för utvecklingsteamet här uppe i Gävleborg?

– Det är kul att följa upp samma elever. Ryttarna är väldigt duktiga, speciellt ponnyryttarna har utvecklats mycket sedan förra gången. Ryttarna är bra på känsla och kunskap, de är väldigt medvetna om hur de rider.

Ska du hålla i utbildningen även för nästa års utvecklingsteam?

– Ja, det verkar så.

Är du redan nu inbokad?

– Nej, de stora internationella och elittävlingarna har blivit fastställda nu först, så jag måste titta på tävlingsterminen först, mitt eget tävlande kommer i första hand. Men ryttarna i utvecklingsteamet har fått en vinteruppgift; något att tänka på och idéer att ta med hem till sina ordinarie tränare.

När blir din nästa tävling?

– Globen i helgen.

Hon har sålt sin superhäst Classic H. Hemma i träning har hon 10 hästar, varav 8 är 4-, 5- och 6-åringar.

I Globen rider hon sina nuvarande förstahästar, syskonen 8-åriga Chamonix H och 9-årige Bonzai H i 1.40- och 1.50-hoppningar, två klasser vardera både fredag, lördag och söndag.

Hur tror du det går?

– Det är hårt motstånd i år, mycket bra ekipage. Men chanslös är jag inte. Det är bara att starta det. Det är ju bara 15 minuters resväg…

Mer läsning

Annons