Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäst i rasen-dubbel för Nabbens Aragorn

Agnetha och Per Eklund i Jäderfors har en lovande New Forest-hingst, som vunnit två Bäst i rasen-titlar redan som 1-åring.

Annons

De bedriver New Forest-uppfödning på egna Stuteri Nabben hemma på Nabbvägen.

Det senaste lovande ämnet är 1-årige hingsten Nabbens Aragorn, som blivit vunnit två Bäst i rasen-titlar BIR.

Först var det av till Ljusterö och Roslagens ponnyavelsförenings utställning i juni. Där blev Aragorn både Ungponnychampion och BIR.

Domarens kommentar: ”Visad i mycket gott skick”.

Därefter var det till Insjön och nybildade Dalarnas ponnyavelsförenings utställning i augusti. Det blev samma resultat med Aragorn igen; Ungponnychampion och BIS.

– Det är extra roligt när man får lite bevis på att man har tänkt till när man valde hingst till sitt sto, säger Agnetha lyckligt.

Aragorn blev visad som fölunge med sin mamma Nabben’s Daniella på Ljusterö 2007 och korades till Bästa hingstföl. Hingstvisningen därefter var också på Ljusterö och Aragorn försvarade sin titel Bästa hingstföl. Däremot tog han inte BIR-titeln. Bäst i rasen blev i stället hans halvsyster Nabbens Andromeda, som också bor hemma på Nabbens stuteri. De har samma far, Happenhof’s Jop och deras mödrar är helsyskon. Agnetha och Per körde alltså två endast 5 månader gamla föl samtidigt i transporten.

– Hingsten är jättefin, men jag tycker ändå att stoet är snäppet bättre, säger Agnetha.

Under hösten har hon och Aragorn börjat på tömkörningskurs för körutbildaren Anders Eriksson. Första gången hemma i den nyinredda lilla ridhallen på Jäderfors hästsportcenter den 2 september.

– Där visade Aragorn verkligen sitt fina tävlingstemperament. Anders berömde honom för att han var så lättlärd och lydig. Jag fick däremot inget beröm, jag behövde träna mer…

Nästa kurs blir den 17:e i denna månad i Bro ridhus, Storvik.

– I vår ska jag försöka få med honom på 2-års talangjakt = exteriörbedömning och löshoppning. Det är vad jag håller på att förbereda honom nu. Det får vi jobba på i vinter.

 

Mer läsning

Annons