Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cissi, Leif och Nina tog placeringar i Gävle- travets 1.35-hoppning

Hemmahoppen Cissi Hansson och Leif Hall samt Älvkarlebys Nina Göransson blev de tre lokala ryttarna av 13 placerade dubbelnollor i högsta klassen, Gävletravets 1.35-hoppning, på den inledande fredagens Gävle Horse Show.

Annons

Arrangören Gävle ryttarsällskaps Cissi Hansson och Leif Hall blev respektive sexa och nia. ÄRK:s Nina Göransson blev tia av de totalt 16 pristagarna i den 61 ekipage stora 1.35 i två faser bedömning A:0/A:0. Cissi fick rida ärevarvet på sin förstahäst Navidad, sist. I täten red John Hickey, Årsta Runsten, på Top of The Hill. Leif och Nina fick efter sina ritter på respektive Killigrews Emperess och Emmy Sky hämta sina priser i pristältet.

Cissi Hansson hade då redan tagit sin första placering i meetinget i 1.20-hoppningen. Det var med sin Mr Muscle som hon efter en felfri förstafas var snabbast av 4-felarna i den andra (också A:0/A:0) och blev tolva bland de övriga 17 pristagarna. Marcus Westergren, Märsta, vann den 70 starter långa klassen med Olivia.

Bäst av de lokala ryttarna i den första ”riktiga” klassen med avdelning A, 1.10 två faser A:0/A:0, med 47 startande, var Tierps Helena Eriksson med sin Luciano, femma. Övriga lokala var hemmaryttare; åttan Cissi med Qantas, tian Margareta Eriksson-Bech med Roxstella, snabbast av andrafasens 4-felare och 12:e- och sistaplacerade Camilla Johansson med Clear Boy, också 0+4.

I 3-dagarsmeetingets allra första klass, morgonens 1.00 meter bed A var hemmaekipaget Erika Persson/Cor de la Vie och Gestrike SR:s Anna Gunnarsson/Casilito två av de fem tvåorna på fyra fel. Trosa-Vagnhärads Christin Ericsson/Viktor var det enda felfria ekipaget av de 16.

Älvkarlebys Christine ”Kin” Andersson/Carmen var ett av de sex felfria vinnarekipagen i 1.10 avd. B. och ett av de tio på fyra fel som delade fjärdeplaceringen i 1.20 avd. B, där 33 ekipage kom till start. Enskedes Marlene Lindblad delade den felfria segern med sig själv på Kilkenny och Take Off, samt med Vännäs Carolina Määtä/Inka Ray.

Fredagen avrundades vid 20-tiden med ett 6-årskval inför söndagens final.

Mer läsning

Annons