Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dråpslaget: Frida Andersén stryks från OS-hoppningen – hästen skadad

Artikel 19 av 34
Sommar-OS i Rio 2016
Visa alla artiklar

Bästa svensk inför hoppningen i fälttävlan och med en fin chans att placera sig på topp tio totalt. Då kommer dråpslaget: Frida Andersén, tvingas stryka sig. Hästen Herta är skadad.

Annons

I spelaren: Sportens Sara Carlzén kommenterar Frida Anderséns tråkiga beseked att hon tvingas avbryta OS i Rio.

Frida Andersén och hennes Herta låg bra till efter en fin runda i fältritten men stryks nu från avslutande hoppmomentet.

Landslagets förbundskapten Staffan Lidbeck och veterinär Lisa Lidbeck förklarar varför det svenska ekipaget stryks:

– Det är en svullnad och ömhet i höger framben, säger Staffan Lindbeck som menar att hästen såg bra ut vid målgången på fältritten.

– Hästen var ju väldigt fin vid målgång och 3-5 timmar efteråt såg det bra ut men sen på kvällen svullnade hon upp. Hon snubblade ju till vid vattenhindret så det kan ha med det att göra, säger han.

– Hon travade jättefint när hon kom i mål (terrängritten). Hon såg fin ut och var fin under kylningen, inget konstigt. Men svullnaden poppade upp under kvällen och hon blev även lite halt, säger Lisa Lidbeck.

Frida Andersén kommenterade under eftermiddagen dråpslaget på sin Instagram.

"Så ledsen för Hertas skull att inte få fullfölja den fantastiska resa vi börjat här. Efter allt hon ställt upp på för mig och den otroliga runda vi fick igår så känns det inte rätt att utsätta henne för en hoppning idag...", skriver Andersén.

" Visst hade vi kanske kunnat ta oss igenom en besiktning men hon ömmar över gaffelbandet och det känns bara inte rätt. Är så otroligt stolt över vad vi presterat hittills och tar det med mig hem samtidigt som det just nu känns väldigt väldigt tungt!".

Frida Andersen på Herta under måndagens terrängritt.

Stoet har tidigare varit borta en tid från tävlingsbanorna på grund av en senskada på ett av frambenen men skadan som stoppar ekipaget nu rör det andra frambenet. Klart nu är att hon i alla fall inte är i tävlingsmässigt skick.

Övriga svenska hästar, Fairnet, Aspe och Reality, visades och godkändes, enligt tidningen Ridsport.

– Hästen hade inte kunnat göra sig själv rättvisa så det var ett lätt beslut att ta, säger Staffan Lidbeck.

Andersén var förstås bedrövad att OS-debuten slutade så här. Hon hade en liten chans att bland sig i medaljstriden då hon som enda kvinna på topp 12 hade drygt 15 straffpoäng upp till medaljplats. Det fanns med andra en liten, men ändå, chans att ta sig upp på topp tre med en felfri runda i hoppningen.

Med det tråkiga beskedet är Frida Anderséns OS-debut över men hon lämnar tävlingen med facit som bästa svensk efter de två inledande delmomenten.

Kvar i det svenska laget är nu Linda Algotsson, som tävlar trots en strykning efter gårdagens fältritt, Sara Algotsson Ostholt och Ludwig Svennerstål som ligger som näst bästa svensk på 27:e plats.

Den avslutande hoppningen inleds klockan 15.

LÄS MER:

Andersén ensam kvinna i toppen – har chans på fin placering i OS-debuten

Förbundskaptenen hyllar Hoforsryttaren efter OS-debuten: "Gör sitt livs tävling"

Anderséns bragd räddade svenska laget – goda chanser inför avgörandet

Efter felfri runda av Hoforsryttaren – Sverige har chans till avancemang

Blyga Reality tog för sig – nu väntar terrängritt för laget i fälttävlan

Alla artiklar i
Sommar-OS i Rio 2016