Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel glädje för Högbo RK

Det blev dubbelt Högbo RK på pallen vid 1.10-hoppningens prisutdelning i Ockelbo på lördagen. Lina Wallin/For Money överst och Åsa-Hanna Lindow/Fireant på andraplatsen.

Annons

På tredje avsatsen Gestrike SR:s Anna Aneklev/Zandor Griftenstein’s.

Det var just dubbelnollorna som fick stå på tätpositionerna. Österfärnebo RS:s Erica Jäderberg/Santina nollade också – i den första fasen – fick fyra fel för ett ner i den andra som belönades med det fjärde och sista priset.

Mittklassen en meters överlägsna seger gick till Bysala genom Camilla Fredriksson/Baron Palle. Men de resterande fem placeringarna stannade i Gästrikland/Norduppland, genom i ordningen Sabina Forsmark/Velasco Metodo, Älvkarleby, Frida Stjerna/Amadors, Gävle RS, Bianca Bruni/Ginster, Älvkarleby, Kristina Klasson/Glühende Glüwein, Gävle PK och Linda Larsson/Santa Wilbur von Bay, Gävle RS.

0.90 meter med den ovanliga bedömningen A i båda faserna fick som väntat många segrare – hälften av deltagarna. Åtta var de som red dubbelt felfritt och delade på segern eftersom tiderna inte hade någon betydelse: Hemmaekipaget Hanna Lindén/Oklahoma, Storvik Ovansjös Sandra Sjöholm/Clint Eastwood och Ida Johansson/Limbo, Jonna Jäderberg/Ingjald, Högbos Anna Nylén/Bugatti, Gestrike SR:s Karin Odén/Kalipso, Gävle RS:s Frida Stjerna/Amadors och den första segern av två för Camilla/Palle.

I inledande 0.80 m fick sex av de 14 hästarna clear round-rosett.

Emelie Rudberg från Hofors var en felfri vinnare i avdelning B med Brixie i 0.90 och vann på ett tidsfel med Anolanda D i 1.10.

Övriga felfria avd B-vinnare blev Storvik Ovansjös Beatrice Hagström/Aksel och Bollnäs Cilla Tangfelt/Enjoy Northern.

Ockelbo ryttarförening arrangerade 2-dagars lokaltävlingar i hoppning.

Mer läsning

Annons